TÜRKSOY, UNESCO, Kazakistan Cumhuriyeti UNESCO ve ISESCO İşleri Ulusal Komisyonu ve UNESCO Kulüpleri Kazak Ulusal Federasyonu tarafından organize edilen "Çocuklar Dünyayı Çiziyor” adlı albümde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen gönderilen 3-13 yaş grubunda 29 öğrencinin 31 resim çalışması yer aldı.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, söz konusu resim albümü seçmelerine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Kültür Dairesi aracılığıyla gönderilen, çeşitli sanat okulu ve atölyelerde eğitim alan 82 öğrencinin eserleri arasından 31 tanesi seçildi.

Ayten Bayramlar ve Merve Kalfaoğlu’nun ikişer resim çalışmasının yer aldığı albümde, 3-6 yaş grubunda; Seval Bladanlı, Şan Salih Tanul, Sıla Tokar, Ezgi Esenel, Deniz Birol, Enis Enısız, Uzay Alkan, Alp Ozankaya, Azra Ozankaya, Ayten Bayramlar, Emine Özlem Güven, Selin Onal, Bora Şekeroğlu, Neslişah Özoğul, Erk Sarı, Lal Fem Erdenay, Reşat Harmandağlı, Damla Sarı, ve Kayra Nasiboğlu’nun, 7-8 yaş grubunda; Bade Onuray, Seher Kızartıcı, Ege Ateşin, Nevin Özler, Sude Şener ve Yusuf Deniz Dallı’nın, 9-10 yaş grubunda; Su Taşkın Yaradanakul, Arda Öksüz ile Merve Kalfaoğlu’nun ve 11-13 yaş grubunda da Sadık Boral’ın resim çalışmaları yer aldı.

UNESCO’nun himayelerinde, Kazakistan UNESCO Kulübü Ulusal Federasyonu katılımları ve A. Kasteyev UNESCO Kulübü Almatı Sanat ve Tasarım Okulu tarafından derlenen albümde, KKTC’nin yanı sıra, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Altay (RF), Başkurdistan (RF), Gagavuz Yeri (Moldova), Saha (Yakut) (RF) ve Tataristan’dan (RF) gönderilen resimler yer aldı. Seçmelerin finaline katılmak üzere 2000’i aşkın resim ulaştırılan Çocuklar Dünyayı Çiziyor albümünde, yapılan seçmeler sonucunda belirlenen en iyi 500 çalışmaya yer verildi.

3-17 yaş grubu arasındaki çocuklar tarafından yapılan ve albümde yer alan resimler, çocukların dünyayı nasıl gördükleri ve görmek istediklerini anlatıyor. TÜRKSOY’un, barış, diyalog ve hoşgörü idealleri doğrultusundaki çabalar için önemli bir katkı sağlamasını hedeflediği bu projenin, Türk halkları arasındaki kültürel bağların güçlenmesinde de büyük önem taşıması temenni ediliyor.

ALBÜME KATKIDA BULUNANLARA SERTİFİKALARI VERİLİYOR

Albümde eserleri yer alan ve resimleri seçmelere katılan öğrenciler için hazırlanan katılım sertifikaları ve albümler, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp ve TÜRKSOY Genel Sekreteri Duisen Kasseinov tarafından, 5 Haziran Cuma günü saat 14.00’te Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek bir törenle öğrencilere takdim edilecek.