Pelin YÜKSELAY

Orman Dairesi’ne bağlı yangın ekibinde görevli 96 mevsimlik işçi, 65 gündür maaşlarını alamıyor. 
Maaşlarının ödenmemesinden dolayı mağdur olan işçiler Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na giderek yetkililer ile görüştü.

İşçiler görüşmenin ardından Diyalog muhabirine açıklamada bulundu. Maaş alamayan  işçiler adına konuşan Hüseyin Mülazim, 31 Aralık’ta işlerine son verileceğini belirterek, maaşlarını da alamadıklarını kaydetti.

Mülazim 65 gündür maaşlarını alamadıklarını, bunun yanı sıra görev kıyafetlerinin de kendilerine verilmediğini söyledi. Herkesin kendi imkânları ile giyinip işe gittiğini anlatan Mülazim, sezonluk kıyafetlerin kendilerine neden verilmediğini sordu.

Çevre Bakanlığı başta olmak üzere Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık’tan iş güvencesi istediklerinin altını çizen Mülazim, Bin 505 Türk lirası maaş aldıklarını, ve bu rakamın bile 65 gündür kendilerine verilmediğini söyledi.

“Evimize ekmek götüremiyoruz”

Evlerine ekmek götüremediklerinin altını çizen Mülazim “bakmakla yükümlü olduğumuz çocuklar evde aç bizi bekliyor ama bize para yok. Derdimiz gerçekten çok büyük. Yetkililerin bizleri anlamasını ve sorunlarımızı çözmesini bekliyoruz”dedi.

Kendilerine işsiz kaldıkları dönemde 800 TL işsizlik parası verileceğini kaydeden Mülazim, bu parayı istemediklerini belirterek “bizi de devlete alsınlar, bu sefaletten kurtulalım” şeklinde konuştu.

Sabah saatlerinde dairede bulunduklarını, Çevre Bakanlığı ile görüşmeye gideceklerini söylediklerinde şube amirlerinden ‘giderseniz bir daha gelemezsiniz ve günlüğünüzden keserim’ tehdidi aldıklarını iddia eden Mülazim, buna rağmen arkadaşları ile birlik olup daireyi terk ettiklerini söyledi.