Mihrişah Safa 

Geçtiğimiz yılın Ocak ayından bu yana haber alınamayan Amelia Warnes ile oğulları Charlie Clift ve Kation Warnes için uluslararası arama kararı çıkarıldı. İki ayrı kişiden olan çocuklar, İngiltere’de Mahkeme Koruması altına alındıkları için , anneleri Amelia Warnes’ın ülkeye dönmediği tahmin ediliyor. 

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre mahkeme korumasına alınan iki kardeşin geleceğine yargıç karar verecek. Charlie’nin babası Dominic Burt , Amelia Warnes’a seslenerek, oğlunu iki yıla yakın zamandır görmediğini belirterek “Oğlumu geri getir” dedi.. Amelia Warnes’ın ikinci oğlunun babası Jason Warnes ile Lapta’da yaşadığı sanılıyor 


Mahkeme kararıyla koruma altına alınan iki erkek çocuğuyla Kuzey Kıbrıs’a kaçan İngiliz Amelia Warnes ve küçük kardeşler hakkında uluslararası arama kararı çıkarıldı. 

Geçen yılın Ocak ayında tatile diye iki küçük çocuğuyla Kuzey Kıbrıs’a iki haftalığına giden 23 yaşındaki Amelia Warnes ile 5 yaşındaki Charlie Clift ve iki yaşındaki Kaiton Warnes’ın ülkeye dönmesi için mahkeme yetkilileri çocukların kimliklerini açıkladı. 

Çocukların durumlarının endişe yarattığını belirten Londra’daki mahkeme yargıcı Sir Gavyn Arthur, Amelia Warnes ile ikinci oğlu Kaiton’un babası kocası Jason’ın çocukları İngiltere’ye bir an önce getirmelerini isteyerek, “ Çocukların durumu hakkında mahkemeye ciddi endişe yaratacak delil bulunduğundan , annenin 2 oğluyla dönmesini bekliyoruz” diye konuştu. 

Amelia Warnes, 2014 yılının Ocak ayında iki oğlunu alarak tatile diyerek Kuzey Kıbrıs’a gitti. Ancak Amelia ile çocukları bu tarihten sonra İngiltere’ye dönmediler. Anne ve çocuklarının, Amelia’nın kocası ve Kaiton’un babası Jason ile Lapta’da yaşadığı sanılıyor. 

Amelia Warnes adaya gitmeden önce her iki oğlu da mahkeme kararıyla mahkeme korumasına alınarak, annelerinden alınarak, anneanne ve dedelerinin bakımına verildi. Mahkemenin çocukların geleceğine ilişkin karar alması beklenirken, Amelia, annesini de alarak çocuklarıyla ortadan kayboldu. 5 yaşındaki Charlie’nin babası Dominic Burt, oğlunu 1,5 yıldır görmediğini belirterek, Amelia’dan İngiltere’ye dönmesini istedi. Oğlunun Kıbrıs’a tatile diye gittiğini, ancak o günden bu yana görmediğini söyleyen baba, “ Hayatım allak bullak oldu. Oğlumu mahkeme kararıyla her iki haftada görme iznim vardı. Ancak hem oğlumu göremiyorum, hem de güvenliğinden çok endişeliyim. Şu anda nerede olduğunu bilmiyorum. Ancak ümidim mahkemenin arama kararından sonra oğlumu göreceğim şeklinde. “ diye konuştu. 
Amelia’nın annesi Lita ve kocası John Clift , Lewes Mahkemesinde 4 yaşındaki bir çocuğu babasının izni olmadan yurt dışına çıkarmakla suçlanarak, mahkemeye çıkarıldı. Bu duruşmadan 20 ay sonra mahkeme yargıcı çocukların ismini ve fotosunu yayınlayarak, kaçak durumuna düşen anne ve 2 oğlunun bir önce bulunması için düğmeye bastı. 

Amelia Warnes, evlenmeden Charlie’yi dünyaya getirdi. İkinci oğlu Kation doğduktan sonra da onun babası Jason Warner ile evlendi. Ancak evde meydana gelen ve açıklanmayan bir olaydan sonra her iki çocuk da mahkemenin koruması altına alınarak, bakımları annelerinden alındı. Daha sonra Amelia’nin anne ve babasının bakımına verildi. Çocukların bulunması konusunda uluslararası arama kararı çıkartılırken, bu konuda bilgisi olanların Sussex Polisini 00 44 (0)1273 475432 numaradan dava numarası 461 29/1/2014 ‘ü bildirerek araması istendi.