Doğu Akdeniz Üniversitesi  (DAÜ) Eğitim Fakültesi, İngiliz Dili Eğitimi Bölümü ve DAÜ Trafik Eğitimi ve Araştırma Merkezi işbirliğinde “Çocuklara İngilizce Dil Eğitimiyle Trafik” konulu seminer gerçekleştirildi. Trafik Haftası kapsamında  5 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen söz konusu seminerde çocuk trafik güvenliği farkındalığı, yaşlara göre çocuk araba koltuğu kullanımı, trafik ve dil eğitimi materyalleri konuları üzerinde duruldu.

DAÜ Trafik Eğitimi ve Araştırma Merkezi Başkanı ve İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Metin Kunt, seminerin “Çocuklara Yabancı Dil Öğretme II” dersi (ELTE 302) çercevesinde yürütülmekte olan “Çocuklara İngilizce Dil Eğitimiyle Trafik” projesine katkı sağlayacağına inandığını vurgulayarak etkinliğin verimli geçmesi temennisinde bulundu.   

“Çocuklara Yabancı Dil Öğretme II” dersi  öğretim görevlisi Doç.Dr. Naciye Kunt, çocukların küçük yaşta İngilizce’yi kendi ana dilleri gibi öğrenirken trafik kurallarını dil içerisinde doğal bir şekilde algılamanın etkin olacağını düşündüklerini aktardı. Doç. Dr. Kunt, söz konusu projenin devlet ilkokullarıyla paylaşılacağını da dile getirdi. Seminerin sonunda İngiliz Dili Eğitimi Bölüm Başkan Vekili Doç. Dr. Javanshir Shibliyev, DAÜ Trafik Eğitimi ve Araştırma Merkez Başkanı Dr. Mehmet Metin Kunt’a etkinliğe göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür belgesi takdim etti. 

4-163.jpg

2-368.jpg