Suna ERDEN 

Sosyal medya üzerinden bir buçuk yılı aşkın süredir isimsiz olarak ihtiyaçlı 500 aileye yardım elini uzatan Vicdani Yardım Derneği birçok çocuğa yardım eli uzatıyor 

Sosyal medya üzerinden bir buçuk yılı aşkın süredir isimsiz olarak ihtiyaçlı 500 aileye yardım elini uzatan Vicdani Yardım Derneği,( VİYAD) son olarak Lefkoşa Çağlayan bölgesinde cihaza bağlı yaşamını sürdüren 7 yaşındaki çocuğa yardım elini uzattı. İnternet üzerinden sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile yardım severlere ulaşan dernek, daha 3 aylıkken cihaza bağlı yaşamını sürdürmek zorunda kalan çocuğa yardım eden dernek, bez, mama ihtiyacını da karşıladı. Star Kıbrıs’a konuşan Dernek Başkanı Evrim Özbahadır, bir buçuk yıl içerisinde yüzlerce aileye yardım ettiklerini ve hedeflerinin daha fazla yardıma muhtaç kişilere ulaşmak olduğunu ifade etti. 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR 

VİYAD Başkanı Evrim Özbahadır, 7 yaşındaki çocuğun sağlık kontrolünün yapıldığını sadece çocuğun klimaya ihtiyaç duyduğunu ve bu ihtiyacın yardım seveler tarafından temin edildiğini söyledi. Bir buçuk yıl isimsiz olarak sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile 500 aileye gıda, eğitim, giyecek, çocuk bezi yardımlarında bulunduklarını kaydeden Özhabadır, spastik ve engelli çocuklara yardım ettiklerini, dönör ve ilik bağışı ile thalassemia hastalarının ihtiyacı için kan bağışı kampanyalarında Kemal Saraç Oğlu Vakfı ile çalıştıklarını ifade etti. Yardıma muhtaç birçok aile ve çocuk olduğunu kaydeden Özbahadır, birlik olunması durumunda birçok kişiye yardım edilebileceğini söyledi. Özbahadır, “Bir kişi tek başına yapamaz. Birçok kişi bir araya gelirse çok şey yapabilir ”ifadesini kullanarak hedeflerinin her alanda sağlık sorunu olan çocuklara ve yardıma muhtaç ailelere el uzatmak olduğunu söyledi. Yardım kampanyalarına sosyal medya üzerinde kurdukları grup ile başladıklarını ancak yasal bir dernek olmak istediklerini belirten Özbahadır, bu nedenle kaymakamlığa müracaat ettiklerini ve onay beklediklerini dile getirdi.