Sağlık Bakanlığı, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği ile Türkiye Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği (ÇİYAD)  işbirliğiyle düzenlenen “Çocuklarda İleri Yaşam Desteği Kursu” Tabipler Birliği’nde başladı.

Etkinliğin başında konuşma yapan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Türkiye’de bebek ölümlerinde yaşanan düşüşe işaret ederek bunun sağlıkta doğru adımlar atılmasıyla yaşanabilecek iyileşmeye örnek olduğunu anlattı.

Çocuk yeni doğan acillerinin önemine değinen Sucuoğlu, acillerde altyapı ve personel sıkıntısı yaşandığına işaret ederek, eksiklikleri gidermek için çalıştıklarını belirtti.

Kısa süre önce açılan sınavla 37 hemşire istihdam edildiğini, bu alanda yeniden sınav açılacağını anlatan Sucuoğlu, Aralık ayında da kadrolanmak için doktorlara sınav açılacağını belirtti.

600 yatak kapasiteli yeni bir hastane yapılması kararına işaret eden Sucuoğlu, Genel Sağlık Sigortası konusunda ise Türkiye’den bir ekibin gerekli çalışmaları yürütmek için adaya geleceğini dile getirdi.
Sucuoğlu kursun verimli geçmesi temennisinde bulundu.

1478159202.jpg

ARİFOĞLU

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Genel Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu ise konuşmasında, ülkedeki acil servis sisteminin yıllar içinde geçirdiği değişimden bahsetti.

Yıllar içinde acil servislerin çok daha iyi bir noktaya taşındığını anlatan Arifoğlu, hala yaşanan eksiklikler olduğunu dile getirerek, acil hekimliğinin geliştirilmesi gerektiğine işaret etti.

DUMAN 

Türkiye Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği Kurs Koordinatörü Murat Duman da konuşmasında, Derneğin faaliyetlerini anlattı.

Tıp eğitiminde kritik hastaya müdahale konusunda eksiklik yaşandığını söyleyen Duman, etkinliği verimli geçmesi temennisinde bulundu.