Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası bu kez çocuklar için, çocuklarla çalacak.

Ülkede, çocuk koroları ilk kez bir senfoni orkestrası eşliğinde sahneye çıkacak.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde CSO ile Erkan Dağlı yönetimindeki DAÜ-Sem Ada Işığı Orkestrası ve Hare Yakula yönetimindeki Lefkoşa Belediye Orkestrası Çocuk Korosu işbirliğiyle düzenlenen “Çocuklardan Bayram Konseri” bu akşam saat 19.00’da YDÜ AKKM’de gerçekleşecek.

W. A. Mozart’dan “Küçük bir gece müziği” ve J. Haydn’dan “Re minor piyano konçertosu” gibi dünya klasikleri, çocuk şarkıları ile birlikte ülkenin anonim şarkılarından “Münüse” ile “Dillirga” ve Cemal Özgürsel’in bestesi olan “Portakal Atışalım” CSO ve çocuk koroları tarafından birlikte icra edilip seslendirilecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve iki çocuk korosunun vereceği konsere, piyanist Suna Alsancak da solist olarak katılacak.

8 yaşında olan Suna Alsancak, Mayıs 2013 de İstanbul Uluslararası Pera Piyano Yarışması'nda Genç Yetenek Ödülü'ne,  Eylül 2014 de Bulgaristan'ın Albena şehrinde gerçekleşen Uluslararası Müzik Yarışması Piyano Dalında ve Öğretmen-Öğrenci Piyano Düet Dalı'nda Birincilik Ödülleri, Aralık 2014 de Rusya'nın St. Petersburg kentinde gerçekleşen Uluslararası Müzik Yarışması'nda Başarı Ödülü, Nisan 2015 de Larnaka'da düzenlenen Eveangilia  Tijiarri Uluslararası Piyano Yarışması'nda İkincilik Ödülü, Haziran 2015 de İzmir'de Mozart Uluslararası Piyano Yarışması'nda Birincilik Ödülü ve Ekim 2015 de İspanya'nın Tenerife kentinde düzenlenen Uluslararası Müzik Yarışması Piyano Dalı'nda Birincilik Ödülü kazandı.