Hüseyin ÇİÇEK

Vize borcunu ödemediği için ülkeden ihraç edilen ve 6 yıl önce başkasının kimliğine bürünerek KKTC’ye giriş yapan Mehmet Gürdal’ın kaçak macerası önceki gün polise yapılan bir ihbar ile sona erdi. Polis tarafından tespit edilip tutuklanan Gürdal, dün Gazimağusa’da  nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Osum, KKTC’den vize borcu nedeni ile ihraç edilen zanlı Mehmet Gürdal’ın, Türkiye’de bulunan yeğeni Ayhan Gürdal’ın kimliğine kendi resmini yapıştırarak sahteledikten sonra 14 Şubat 2009 tarihinde Gazimağusa Limanından KKTC’ye girdiğini ve polise konu kimlik kartını ibraz ederek sahtekarlıkla kayıt temin ettiğini söyledi. 

Mahkemeden özür diledi…

Zanlının 15 Ağustos 2015 tarihinde tespit edilip tutuklandığını belirten Osum, tahkikatın yeni başladığını işaret ederek, mahkemeden zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. 

Mahkemede söz alan Zanlı Mehmet Gürdal,  mahkemeden özür dilediğini ve KKTC’de yaşayan oğlu ile kızı için bu yola başvurduğunu söyledi ve “Her şey çocuklarım için” dedi. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Banu Soyer, zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.