Lefkoşa Türk Belediyesi’nin özellikle okul çağındaki çocukların haşare ile mücadele konusunda bilinçlendirme adına düzenlediği seminerler devam ediyor. 12’si ilkokul, 6’si de ortaokul olmak üzere toplam 19 devlet okuluna yapılacak eğitimlerin ilkokul ayağı yarın tamamlanırken, önümüzdeki günlerden itibaren ortaokullarda eğitime başlanıyor. Özel okullarla ilgili de talep gelmesi halinde eğitim çalışması yapılabilecek.

İlkokullarda eğitim tamamlanıyor

LTB Çevre ve İlaçlama Şubesi yetkilileri tarafından verilen eğitimler kapsamında Şht. Tuncer, Şht. Doğan Ahmet, 9 Eylül, Dr.Fazıl Küçük, Gelibolu, Haspolat, Necati Taşkın, Çağlayan Cumhuriyet, Atatürk, Şht Yalçın, Şht Ertuğrul İlokulu öğrencileri haşare ile mücadele kapsamında bilinçlendirildi. İlkokulla kapsamında yarın son olarak Arabahmet İlkokulu öğrencilerine eğitim verilecek.

Dikkat edilmesi gerekenler anlatılıyor

Şube yetkilileri Şafak Alibaba ve Veteriner Erkut Özgöray’ın sunumu ile gerçekleştirilen eğitimlerde çocuklara anlaşılır ve basit anlatımlı sunumda bulunurken, dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Özellikle sivrisinek ve karasineklerle ilgili nasıl önlem alabilecekleri, üreme kaynaklarının nasıl ortadan kaldırılacağı üzerine bilgiler verilen eğitimlerde ayrıca hamamböceği, fare ve diğer haşarelerle ilgili genel bilgiler veriliyor.