Hanife Lefkaralı

Okullar yeni eğitim yılına yine tartışmalı şekilde başladı. Bir çok okulda öğretmen eksiklikleri nedeni ile eğitim tam anlamı ile verilemezken, Karpazlı veliler, yaşanan öğretmen eksiklikleri nedeni ile çocuklarını Nikos Samson Ortaokulu'na gönderme kararı aldı.

ERDOĞAN YERİNE NİKOS SAMSON’A

Dipkarpaz'da bulunan Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu bu yıl Müdür, Müdür Muavini ve 15 öğretmen eksikliği nedeni ile eğitim veliler eylem yapıyor. Bugün okulda gerçekleşecek eylemde sonuç alınmazsa veliler çocuklarını Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu yerine Nikos Samson Ortaokulu'na göndereceklerini kaydetti.

TEPKİ DİLE GETİRİLDİ

Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu Okul Aile Birliğin nin hazırladığı mektup şu şekilde;

“2014-2015 Eğitim-Öğretim dönemi başlayalı iki hafta olmasına rağmen okulumuzda Müdür, Müdür Muavini ve 15 öğretmen eksikliğinden dolayı yarından itibaren çocuklarımızı okula göndermiyoruz. Bu kararı tüm veliler ve okul aile birliği olarak almış bulunuyoruz. Acilen okulumuzun eksiklikleri giderilmezse çocuklarımızı Nikos Samson Ortaokuluna kayıtlarına başlatacağız. 23 Eylül Salı Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulunda tüm veli ve öğrencilerimizle, KTOEÖS desteği ile saat 09:00'da eylem yapacağımızı tüm kamuoyuna bildirir, medyamızı bu rezaleti yerinde tespit etmeye davet ederiz.”