Adana Valisi Mustafa Büyük'ün, Sarıçam Konaklama Merkezi'nde kalan Suriyelilerle bayramlaşırken oyuncak dağıtımı sırasında izdiham yaşandı.

Sarıçam ilçesinde yaklaşık 13 bin Suriyelinin barındığı Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı Sarıçam Konaklama Merkezi'ni ziyaret eden Vali Büyük, burada kalan Suriyelilerle bayramlaştı, misafirlere şeker ve lokum ikram etti.

Ziyarette çocuklar, dağıtılan hediyelere yoğun ilgi gösterince izdiham yaşandı. Bir çocuk oyuncak alamayıp ezilme tehlikesi geçirdiği için gözyaşlarına boğuldu.

Vali Büyük yaptığı konuşmada, Suriyelilerin bayramını tebrik etti, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile Adanalıların selamını iletti.

Suriyeli misafirleri ağırladıkları bu tesislerde sıcak Ramazan sonrasında yine sıcak bir günde en azından güvenli bir ortamda onlarla bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Büyük, şunları söyledi:

"Suriyeli misafirlerimiz Türkiye Cumhuriyeti devletinin, hükümetinin açtığı kapıdan girip yine oluşturduğu tesislerde misafir edilen bizim komşu kardeşlerimizdir. Kardeşlik hukuku içinde dayanışmanın, yardımlaşmanın en üst seviyeye geldiği mübarek Ramazan günleri sonrasında yine bir bayramı hüzünlü de olsa idrak etmiş oluyoruz. Burada yaşayan erkek, kadın, çocuk her birinizin ayrı ayrı Ramazan'ını tebrik ediyoruz, mübarek olsun. İnşallah herkesin, kendi ülkesinde en kısa süre içerisinde huzura kavuşup huzur içerisinde yaşamasına Rabbimizin vesile kılmasını niyaz ediyoruz. İnşallah huzurlu bir ortamda yeni bayramı geçirmeyi temenni ediyoruz."

Vali Büyük daha sonra merkezden ayrıldı.