YDÜ’nün İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinin birikimlerine uyguladığı faiz politikasındaki belirsizlik tepki çekmeye devam ediyor. Söz konusu uygulamayla ilgili Yeni Bakış gazetesini arayıp şikâyetlerini ileten veliler, her Pazartesi günü çocuklarına verdikleri paraların yatırıldığı Yakın Doğu Bank’ta,  faiz oranlarının banka tarafından açıklanmadığı, bunun yanı sıra bankayı aradıklarında ne hesap bilgilerinin kontrol edilebildiğini ne de diğer standart banka işlemlerinin gerçekleştirilebildiğini kaydetti. 

Böyle bir uygulamayla ilk defa karşılaştıklarını ifade eden veliler, hesabın olduğu hesap defterinde ‘Gülücük Hesap sayesinde, çocuklarımızın geleceği güvende’ yazıyor. Ancak bizler çocuklarımızı nasıl bir gelecek beklediğinden bile haberdar değiliz. Defterde ne faiz oranı belli ne de daha fazla detaylı bilgi var” diyerek tepki gösterdi.

“Kredi çekince aylık; çocuklara gelince belirsizlik”

“Bankadan kredi çekildiğinde uygulanan faizin aylık olması, buna karşın çocukların paralarını işletirken faiz oranlarının bile belirtilmeyip ne kadar kar sağlandığına ilişkin detaylı bir bilginin olmaması kafamızı karıştırıyor” diyen öğrenci velileri, “Çocuklarımızın eline ne olduğu bile tam olarak anlaşılmayan bir defter tutuşturdular. Nasıl bir sistemdir bu… Çocuklarımızın ensesinden bile para kazanıyorlar” şeklinde tepki gösterdi.

“YDÜ yönetiminden açıklama bekliyoruz”

Bankaya para yatırmanın zorunlu olmadığı ancak yatıramayan çocukların birbirleri yanında mahcup olduklarına işaret eden veliler, “Bir şekilde çocuğumuz için parayı temin ediyoruz. Ama YDÜ yönetiminin yapmış olduğu bu uygulamayı da hazmedemiyoruz. Bize bu konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmaları gerekiyor. Kredi çekerken aylık, çocuklarımızın parasını işletirken faiz oranı belli bile değil… Olacak iş değil” dedi.