Hüseyin Çiçek

İskele’ye bağlı Ziyamet köyünde 3 aydır yaşları 4 ile 5 olan iki kızının yüzünü göremediğinden yakınan baba Ozan Sülün, çocuklarının nerede ve nasıl olduğunu dahi bilmediğini savunarak  yetkililerden yardım istedi.

Diyalog muhabirine yaşadığı mağduriyeti anlatan Ozan Sülün, eşi ile bir yıl önce ayrıldıklarını ve yaşları 5 ile 4 olan kızları Özlem ve Zeynep’in annesinin yanında kalmaya başladığını söyledi.

Çocukları bir gece vakti terk etti

Kendisinin sık sık çocuklarını ziyaret ederek hasret giderdiğini belirten Sülün, eski eşinin çocuklarını bir gece vakti terkettiğini dile getirdi.  Eski eşinin kızlarını terketmesi üzerine Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından kendi ailesinin koruyucu aile olarak belirlendiğini ve kızlarının kendileri ile beraber yaşamaya başladığını anlatan Sülün, 3 ay önce Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından arandıklarını ve kendilerine annenin çocukları 2 günlüğüne görmek için izin istediğinin söylendiğini, kendilerinin ise itiraz etmediklerini aktardı.

Sürekli oyaladılar

Çocuklarını sadece 2 günlüğüne verdiklerini ancak aradan 10 gün geçmesine rağmen bir haber alamadıklarını anlatan Sülün, Sosyal Hizmetler Dairesi’ne durumu ilettiklerinde, annenin kızları çok özlediği için sürenin uzadığı ve çocukların geri getirileceği cevabını aldıklarını söyledi. O günden sonra da sürekli olarak oyalandıklarını iddia eden Sülün, muhatap olarak kimseye ulaşamadığını ve 3 aydır kızlarının yüzünü göremediğini aktardı.

Çok sevdiği kızlarının nerede olduğunu, kimlerle beraber olduğunu ve durumlarının ne olduğunu dahi bilmediğinden yakınan baba Ozan Sülün, kızlarına kavuşmak için yetkililerden yardım istedi.