Aydın'da evli olan Mustafa Kansu, kocası ölen çocukluk aşkına imam nikahı kıydı. İmam nikahlı eşi bir süre sonra ölünce eski kocasının yanına gömüldü. 'Deli Mustan' diye anılan Kansu, bunu hazmedemeyip mezarı açıp cesedi kaçırarak kendi aile mezarlığına defnetti. Kadının yakınları olaya tepki gösterirken, Kansu'nun işyerlerine saldırı düzenlendi. Kansu hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılabileceği belirtildi. 

 
Efeler ilçesi Umurlu Mahallesi'nde yaşayan Nuray Kocakulak ile Mustafa Kansu, çocukluk dönemlerinde birbirlerine aşık oldu. Ailelerin izni olmayınca kavuşamayan iki aşık başkalarıyla evlendi. 3 çocuk annesi Nuray Kocakulak, 2000 yılında eşi Hüseyin Kocakulak'ı kaybetti. Bunun üzerine Köşk ilçesinde yaşayan Mustafa Kansu, evli olmasına rağmen Nuray Kucakulak ile imam nikahı kıydı. Bu durumu öğrenen Kansu'nun bir çocuğunun annesi olan eşi Ezel Kansu evi terk etti. 
 
Nuray Kocakulak bir süre önce bahçede çalışırken ayağını kırınca hastaneye kaldırıldı. Hastanede beyninde kan pıhtılaşması oluştuğu belirlenen kadın 22 Mayıs 2015'te hayatını kaybetti. Kansu, imam nikahlı eşinin, ilk evliliğinden olan çocukları ile görüşerek annelerini, babalarının yanına gömmemelerini, kendisinin satın aldığı aile mezarlığına defnetmelerini istedi.
 
MEZARDAN ÇIKARDI

Kansu'nun isteğini kabul etmeyen Kocakulak'ın çocukları, annelerini 15 yıl önce kaybettikleri babalarının Umurlu'nun Kanyaşı Mahallesi'nde bulunan mezarının yanına gömdü. Bu durumu hazmedemeyen ve Köşk ilçesinde 'Deli Mustan' diye tanınan Kansu, iddiaya göre Kocakulak'ın cesedini öldüğü gün mezardan çıkarıp yaklaşık 5 metre uzaktaki kendisinin satın aldığı aile mezarlığına gömdü. Olay, Nuray Kocakulak'ın önceki eşinden olan çocukları annelerini toprağa verdikten birkaç gün sonra mezarlığa ziyarete gitmesiyle ortaya çıktı. Annelerinin mezarının açılmış olduğunu fark eden çocuklar, mezarlıkta yaptıkları incelemede babalarının mezarının 5-6 metre uzağında yeni bir mezar olduğunu fark ettiler. Çocukların araştırması sonucu mezarın Mustafa Kansu'ya ait aile mezarlığı olduğunu tespit ettiler.
 
SAVCILIĞIN KARARI BEKLENİYOR

Nuray Kocakulak'ın oğlu Serkan Kocakulak'ın başvurusu üzerine Efeler Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemede Kocakulak'ın mezarıyla oynandığını tespit etti. Belediye savcılığa başvurdu. Savcılığın vereceği karara göre Efeler Belediyesi Mezarlık İşleri Müdürlüğü'nün iki mezarı açacağı bildirildi.
 
İŞYERİ SALDIRIYA UĞRADI

Olayın ortaya çıkmasından sonra Nuray Kocakulak'ın çocukları tarafından birkaç defa tehdit edildiği öne sürülen Mustafa Kansu'nun Köşk'te bulunan işyeri bu gece kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı. Dükkanın camları kırılan Mustafa Kansu'dan ise haber alınamıyor. 
 
"2 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLİR"

Mezarlığa gömülen bir cesedin izinsiz yerinin değiştirilmesinin kanunen suç olduğunu belirten avukat Murat Özcan, "Türk Ceza Kanunu'nun 130. maddesine göre mezarlıklarda gömülü cesetlerin izinsiz bir başka yere nakledilmesi suç sayılıyor. Eğer savcılığın izninin ardından mezarların açılmasıyla bu iddialar doğru çıkarsa Mustafa Kansu hakkında 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılır" dedi.