Duygu Alan

Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Programı kapsamında yürütülmekte olan “KKTC’de balıkçı Barınaklarının Altyapılarının İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Kumyalı Balıkçı Barınağı’nda İyileştirme çalışmaları sürüyor.

Barınağın temel alt yapısının daha ekonomik ve sosyal standartlara sahip olacak şekilde geliştirilmesine odaklı yürütülen çalışma kapsamında konteynır sistem soğuk hava deposu inşaat ve montajı yapıldı, mendirek uzatıldı, mendireğin uzatılması ile daha önce kullanılamayan kısımlar kullanılabilir hale getirildi.

Barınakta ayrıca proje kapsamında ayrı bir de rıhtım yapıldı.

Proje bedeli 665 bin Euro

“Balıkçı Barınaklarının Altyapılarının İyileştirilmesi ve Geliştirilmesi Projesi” kapsamında Kumyalı Balıkçı Barınağı’nda ayrıca,  çekek yeri ve donanımı inşaatı, barınak basen alanında ihtiyaç duyulabilecek derinleştirme-tarama faaliyetleri,  geri saha dolgusu inşaatı, atık depolama ünitesi ve yatay ırgat için taban betonu inşaatı yapılacak.

Deniz feneri için aydınlatma direği, rıhtımlarda bağlama düzenekleri imalat ve montajı, çöp toplama ünitesi, elektrik/su bağlantı kanalları, kanalizasyon ve foseptik sistemleri imalat, inşaat ve montajı
işleri yapılacak.

Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli, projenin AB tarafından finanse edildiğini ve proje bedelinin 665 bin Euro olduğunu kaydetti.

Sarıçizmeli, Kumyalı Balıkçı Barınağı’nda iyileştirme çalışmalarının sonuna yaklaşıldığını, çalışmalar tamamlandıktan sonra barınağın işletmesinin belediye tarafından yapılacağını açıkladı.