Ziya Nasıfoğlu - Emine Uysal

Başkent Lefkoşa ve Girne’de “huzur operasyonu” gerçekleştiren polis, çok sayıda suç tespit etti, yasal mevzuat çerçevesinde rapor tutup, yasal işlem başlattı.

Lefkoşa Polis Müdürlüğü sorumluluk sahası dâhilinde, önceki gece de, dün gece de trafik operasyonu gerçekleştirdi.

Polis ekipleri, hafta sonu iki gece üst üste özellikle ‘alkol’ denetimine ağırlık verdi. Dün gece saat 23.00 sularında başlayan trafik denetimi gece yarısından sonra da devam etti.

Ekipler, eğlence mekanlarının yoğun olduğu bölgelerden biri olan ‘Dereboyu’ olarak bilinen Mehmet Akif Caddesi’nde caddede başladığı denetimini, şehrin farklı caddelerinde de sürdürdü.

Trafik ekiplerinin bölgede yaptığı denetimler bini aşkın araç kontrol edildi. Polis Basın Subaylığı’nın denetimlerle ilgili net rakamları daha sonra açıklayacağı öğrenildi.

Girne’de 350 araç kontrol edildi

Girne bölgesinde önceki akşam saat 20.00’de başlayan huzur operasyonu dün sabah saat 24.00’e kadar sürdü.

Girne-Lefkoşa, Girne-Değirmenlik ve Girne-Güzelyurt anayollarında gerçekleştirilen trafik operasyonlarında, bin 350 araç kontrol edildi ve 277 sürücü çeşitli suçlardan ötürü rapor edildi.
Cürümleri Önleme Şubesi’nin yaptığı operasyonlarda ise bahis evi ve kumarhaneler denetlendi. Kumarhaneye girmesi yasak olan 35 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.