Brüksel’de temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Avrupa Parlamentosu’ndaki Avrupa Halk Partisi(EPP)Grubu üyesi,Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı JacekSaryusz-Wolskive AP Yeşiller Grubu Eş Başkanı Alman Milletvekili RebeccaHarmsile görüştü.

Enformasyon Dairesi’nin açıklamasına göre, Wolski ile yaklaşık bir saat süren görüşmede Çolak, Kıbrıs müzakere sürecinde gelinen son aşama ile ilgili bilgi aktardı.

Çolak ayrıca,AP’daki grupların Kıbrıs Türk toplumunun sesine de kulak vermesinin çok önemli olduğunukaydetti.

Wolski ise, bölgede ve Suriye’de devam eden olaylara değinerek,“Kıbrıs Rum Yönetimi ile Rusya arasındaki ilişkilerden duyduğu endişeyi” dile getirdi.

Wolski, müzakere sürecinin bu kez başarıya ulaşmasını dilediklerini ve grup olarak sürece destek verdiklerini de belirtti.

Dışişleri Bakanı Çolak AP Yeşiller Grubu Eş Başkanı Alman Milletvekili RebeccaHarms ile görüşmesinde de, müzakere süreci hakkında bilgi verirken, süreçte kritik bir noktaya gelindiğini kaydetti. Çolak bu nedenle süreci korumak ve desteklemek amacı ile AB organları ve yetkilileri ile yakın işbirliği yapmanın önemine dikkat çekerek, AB’nin her iki topluma eşit yaklaşımının önemini vurguladı.

Açıklamaya göre RebeccaHarms da görüşmede, adada her iki toplumun kabul edebileceği bir anlaşma ve çözüme ulaşılmasının önemini vurguladı, Yeşiller olarak desteklerinin bu yönde olduğunu söyledi