Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın Brüksel ofisinin açılışının onuncu yılı münasebetiyle Brüksel’de düzenlenen etkinliğe katıldı.

Enformasyon Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlikte bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Çolak, Kıbrıs’ta yürütülmekte olan görüşmelerin yeni ve yoğun bir döneme girdiğini, hedeflerinin; görüşme sürecinin en kısa sürede bir çözüme ulaşması olduğunu belirterek, her iki tarafta da iyi niyet olduğunu; bunun da karşılıklı kabul edilebilir ve kalıcı bir çözüme ulaşabilmek için büyük bir şans olduğunu vurguladı.

Çolak, Kıbrıs Türk Ticaret Odası ve Brüksel’deki temsilciliğinin çalışmalarının da iki toplum arasındaki olumlu atmosfere katkı yapmakta olduğunu ifade ederek, bunun, Kıbrıs sorununun çözümü açısından da, sonrası için hazırlıklı olunması halinde, çok faydalı olabileceğini kaydetti.

Bakan Çolak, Kıbrıs Türk tarafının tüm ekonomik sektörlerini çözümden sonra sürdürülebilir bir ekonomi için acil olarak hazırlaması gerektiği uyarısını da yaptı.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın Doğrudan Ticaret Tüzüğü’nün uygulanması için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü, yerli üretim ‘hellimin’ tescilini Kıbrıs’taki tüm hellim üreticilerine fayda sağlayacak şekilde desteklediğini; ekonomik sistemin AB ile uyumlaştırılması sürecinin hızlandırılması ve Yeşil Hat Tüzüğü’nün genişletilerek amacına uygun hizmet etmesi için çalışmakta olduğunu belirten Çolak, bu bağlamda, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın ve Brüksel Temsilcilik Ofisi’nin çalışmalarını takdir ettiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çolak, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros’a ve beraberinde çalışan herkese, Kıbrıslı Türklerin çıkarlarını en iyi şekilde korumak için yaptıkları çalışmalar ve onların daha iyi bir geleceğe kavuşması için yaptıkları değerli katkılar için teşekkür etti.

Etkinliğe ayrıca Avrupa Birliği Kıbrıs Türk Masası Şefi Micheala Di Bucci, çeşitli ülkelerin daimi temsilcileri ve seçkin konuklar katıldı.