Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Sosyal Dayanışma Derneği’ni (TÜMBİAD) kabul etti.

Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleşen kabulde konuşan Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Ufuk Bilgetekin, KKTC’de ilk ziyaretlerini Dışişleri Bakanlığı’na yaptıklarını belirterek, yatırım amaçlı neler yapılabileceğini değerlendirmek için geldiklerini söyledi.

Bilgetekin, derneklerinin farklı sektörlerde faaliyet gösteren 500 civarında bürokrat ve iş insanlarını biraraya getiren bir oluşum olduğunu belirterek, KKTC’de çeşitli temaslarda bulunarak neler yapılabileceğini araştırıp değerlendireceklerini kaydetti.

Ardından da Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Sosyal Dayanışma Derneği heyetindeki üyeler tanıtıldı.

ÇOLAK

Dışişleri Bakanı Emine Çolak ise, 8 aydır bakanlık görevini yürüttüğünü ancak tüm hayatının sivil toplum örgütleriyle geçtiğini anlatarak, tek meslek grubunun değil farklı dallardan platform modeliyle biraraya gelen oluşumların daha faydalı olduğuna inandığını söyledi.

Çolak, derneğin adaya gelişinin isabetli bir zamanda olduğunu belirterek, devam eden barış sürecinin getireceği potansiyelden yararlanmak gerektiğini ifade etti.

Çözümün sağlanmasının ardından ortaya çıkacak açılım için hazırlıklı olmak gerektiğini dile getiren Çolak, “Geleceğin taşlarını yerleştirmede sizin gibi örgütler çok faydalı olacak” dedi.

Hükümetin reform hükümeti olarak kurulduğunu ve vizyonlarının AB standartlarını hazırlamak olduğunu kaydeden Çolak, KKTC’de turizmin ve üniversitelerin büyük bir potansiyel yarattığını vurguladı.