Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Kıbrıslı Türklerin, bulunacak bir çözümde eşit siyasi taraf olmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Çolak, KKTC’nin 32. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak amacıyla ülkede bulunan Birleşik Krallık Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu üyelerinden oluşan heyeti kabul etti.

Enformasyon Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Çolak görüşmede yaptığı konuşmada, çözümüne önemine vurgu yaparak, süreçle ilgili tüm konuların aktarılmasında, Kıbrıslı Türklerin bizzat AB ve İngiltere gibi ülkeler tarafından her seviyede birinci ağızdan dinlenmesinin önemine de dikkat çekti.

Kıbrıslı Türklerin çözüme olan bağlılığını teyit ederken, temkinli iyimserlik içerisinde olunduğunu kaydeden Çolak, Birleşik Krallık Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu’nun, Kıbrıs Türk halkı için çok önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade etti. Çolak, KKTC’nin kuruluş yıldönümü vesilesiyle gerçekleşen ziyaretin Kıbrıs Türk halkı için büyük moral kaynağı olduğunu kaydetti.

Yapılan diplomatik çalışmaların, dostların desteğiyle daha güçlü bir seviyeye ulaştığını dile getiren Çolak, bugüne kadar verdikleri destek için heyet üyelerine teşekkür etti. Çolak, işbirliklerinin bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Birleşik Krallık Parlamentosu KKTC Dostluk Grubu’ndan Lord Sharkey de konuşmasında, KKTC Dostluk Grubu’nun çözüm bulma çabalarına desteğinin devam edeceğini kaydetti.

Sharkey, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması olasılığının geçmişe göre daha yüksek olduğuna inandıklarını belirtti.

Görüşmede, Lordlar Kamarası üyesi Kıbrıs Türk kökenli Baronnes Meral Hussein Ece, KKTC Dostluk Grubu Eşbaşkanı İşçi Partisi Üyesi Yasmin Qureshi ve Lord Maginnis de hazır bulundu.