Dışişleri Bakanı Emine Çolak, 17-20 Temmuz tarihleri arasında Çıkarma Plajı’nda  72 saat su altında kalarak dünya rekoru kıran Cem Karabay’ı kabul etti.

Ziyarette yaptığı konuşmada rekor için hem Başbakanlık hem de Dışişleri Bakanlığı’nın kendisine maddi manevi büyük destek verdiğini kaydeden Karabay, bunu unutmadığını ve teşekkür etmek istediğini ifade etti.

Guines Dünya Rekorlar Kitabına yazılan rekorunu Bakan Çolak’a gösteren Karabay, “Dünya rekorları kitabına KKTC’nin adını yazdıracağız dedik ve sözümüzü yerine getirdik” şeklinde konuşarak, dün itibarıyla da “Guines World Records” sayfasında KKTC’nin adının bulunduğunu anlattı.

Karabay, büyük bir ihtimalle önümüzdeki ay TRT’de “Cem Karabay’la Scuba” diye bir program başlayacağını ve programın 4-5 bölümünün sadece Kıbrıs’ı anlatacağını belirtti.

ÇOLAK

Dışişleri Bakanı Emine Çolak da rekordan dolayı Karabay’ı kutladı ve bunun çok önemli olduğunu ifade etti. Scubaya kendisinin de özel bir ilgisi olduğunu söyleyen Çolak, çok güzel bir spor olduğunu ve adada bu sporla ilgili büyük bir potansiyel olduğunu da belirtti. Çolak, KKTC’de uzmanların yardımıyla bu sporun geliştirilebileceğini de dile getirdi.

Çolak, hem rekorlar kitabına girmesinden dolayı hem de KKTC turizmine bunun sağlayacağı katkılardan dolayı Karabay’a teşekkür de etti. Çolak bu olayın bir defayla kısıtlı kalmamasını, Karabay’ın devamlı gelip gitmesini, geliştirmesini de istedi.

Karabay ile  Çolak  konuşmaların ardından bir birlerine plaket verdi.