Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Kabulde konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor, yeni oluşturulan Yönetim Kurulu olarak görüş alışverişinde bulunmak, TAK’ın nasıl daha ileriye taşınabileceğini tartışmak ve ajansın yapısal sorunlarıyla ilgili bilgi vermek üzere bu görüşmeyi talep ettiklerini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Emine Çolak da, göreve geldiği günden bu yana TAK yetkilileriyle birçok görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatarak, ajansın yaşadığı sorunları çözmek için atılması gereken adımlar olduğunu kaydetti.

Çolak, mevcut sorunlardan bazılarının kendisinin göreve gelmesinden önce ortaya çıktığını ancak bunları çözmek için çalışacağını da ekledi.

TAK Yönetim Kurulu; Müdür Neriman Saygılı, BRTK Müdürü Mustafa Tosun, Cumhurbaşkanlığı temsilcileri Emin Akkor ve Aysu Basri Akter, hükümet temsilcileri Bekir Azgın (CTP) ve Emir Ersoy (UBP), anamuhalefet (DP) temsilcisi Ersin Görsay, en fazla üyeye sahip meslek örgütü (Gazeteciler Birliği) temsilcisi Ali Baturay ve en fazla üyeye sahip sendika (Kamu-İş) temsilcisi Emir Ertorun'dan oluşuyor.