Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası’nın kasım ayında “Diş Hekimliği Haftası” etkinlikleri çerçevesinde ortaokul öğrencileri için düzenlediği “Colgate Afiş Yarışması” sonuçlandı.

Colgate sponsorluğunda düzenlenen ve 281 eser katıldığı yarışmada jüri Lapta Yavuzlar Lisesi’nden Ali Faruk Akçara’yı birincilik, Türk Maarif Koleji’nden Elay Tünay’ı ikincilik ve yine Türk Maarif Koleji’nden Yaren Kaplan’ı üçüncülük ödülüne layık gördü.

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Hüseyin Bıçak’ın verdiği bilgiye göre Dr. Aysa Ayalı, Bedia Kale, Tahsin Albulut ve Mehmet İlkerli’den oluşturulan jüri, bazı öğrencilerin eserlerine de mansiyon ödülü verilmesini kararlaştırdı.

Buna göre, Bayraktar Türk Maarif Koleji’nden Çiğse Teköz ve Eylül Karayaprak; Levent Koleji’nden Uzay Tan İşlek; Lapta Yavuzlar Lisesi’nden Emine Arslan, Fatma Asafoğulları, Yeliz Sezener ve Mehmet Tek; Bayraktar Ortaokulu’ndan Emete Köklüoğlu; TED Koleji’nden Nilsu Turan; Yakın Doğu Koleji’nden Raman Özkavra eserleriyle mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ağız ve diş sağlığını koruma konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen yarışmaya katılan 36 eserin sergilemesine ve kitapçıkta yer almasına karar verildi.

Ödül töreninin ve serginin tarihi ilerleyen günlerde belirlenip açıklanacak.

1426682581.jpg

1426682582.jpg