Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası’nın 22 Kasım Diş Kekimliği Haftası etkinlikleri çerçevesinde Colgate sponsorluğunda düzenlediği “Colgate Afiş Yarışması” sonuçlandı.

Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Yönetim Kurulu adına Başkan Hüseyin Bıçak’ın yaptığı açıklamaya göre, Oğuz Veli Ortaokulu’ndan Lelya Alkar’ın eseri birincilik ödülüne, Bayraktar Ortaokulu’ndan Ayşe Açıkgöz’ün eseri ikincilik ödülüne, Lapta Yavuzlar Lisesi’nden Yelis Sezener’in eseri de üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Yarışmaya Oğuz Veli Ortaokulu 380 eserle, Lapta Yavuzlar Lisesi 79 Eserle, Türk Maarif Koleji 107 eserle, Doğu Akdeniz Doğa Koleji 15 eserle, Bayraktar Türk Maarif Koleji 4 eserle, Levent Koleji 30 eserle, Yakın Doğu Koleji 30 eserle, Girne Amerikan Koleji 33 eserle, TED Koleji 31 eserle, Bayraktar Ortaokulu 67 eserle, Halasultan İlahiyat Koleji 134 eserle Güzelyurt Türk Maarif Koleji 1 eserle katıldı.

Toplam 911 eser, 15 Mart’ta Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde; Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Başkanı Dt. Hüseyin Bıçak, Kültür Dairesi Güzel Sanatlar görevlisi Bedia Kale, Güzelyurt Kurtuluş Lisesi resim öğretmeni Tahsin Albulut ve Bülent Ecevit Anadolu Lisesi resim öğretmeni Mehmet İlkerli’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası Mansiyon Ödülüne şu isimler layık görüldü:

“Lapta Yavuzlar Lisesi’nden İrem Nisa Karaçam, Bekirpaşa Lisesi’nden Meliha Çiçeksever, Oğuz Veli Ortaoklunu’ndan Leyla Alkan ve Alona Zelikova, TED Koleji’nden Mahmut Mamalı, Yakın Doğu Koleji’nden Salime Atalar, Hatice Arifoğlu, Ayten Çamur ve Bayraktar Ortaokulu’ndan Hüdacan Yavuz ve Zeynep Gökdeniz’in eserleri”

Başman Kardeşler LTD- Colgate Ödülü ise Türk Maarif Koleji’nden Vedia Bakıroğlu, Parscan Pars ve Cansu Mulla, Bekirpaşa Lisesi’ndan Ayşegül Çolak ve İbrahim Demiralp, Lapta Yavuzlar Lisesi’nden Tezcan Beşoğlu, Burak C. Köroğlu ve Süleyman Güleç, TED Koleji’nden Fatma Salih Tunççevik ve Selen Aygün’e verildi.

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Mansiyon Ödülüne ise Oğuz Veli Ortaokulu’ndan Sim Nehir Selışık, TED Koleji’nden Dila Gülmez, Bayraktar Türk Maarif Koleji’nden Mehmet Dibo Çalışkan, Girne Amerikan Üniversitesi’nden Taygun Derviş, Levent Koleji’nden Polen İlseven, Yakın Doğu Koleji’nden Hüseyin’in eserleri layık görüldü. 

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Mansiyon Ödülü Bayraktar Ortaokulu’ndan Fatmagül Arslan ile Lapta Yavuzlar Lisesi’nden Sultan Aslan’a verildi.

Açıklamaya göre, Bayraktar Ortaokulu’ndan Zeynep Casun,  Aziza Babahanova ve Fatma Alcan, Levent Koleji’nden Münevver Sıla Çakmak, Yakın Doğu Koleji’nden Alexandra Chulkovskaya ve Fisun Hocaoğlu, Oğuz Veli Ortaokulu’ndan Evgenia Moslyako, Kaan Arıgan ve Alana Zelikova, Bekirpaşa Lisesi’nden Tuğba Bıyıklı, Lapta Yavuzlar Lisesi’nden Darina Arşulik ve Sultan Arslan, Türk Marif Koleji’nden de Yılşen Moral, Neril Ener ve Ogün Paşalar’ın eserleri sergilenmeye ve kitapçık haline getirilmeye layık görüldü.

Sergi ve ödül töreni tarihinin daha sonra duyurulacağı kaydedildi.

1458642889.png

1458642891.png

1458642890.png