Çölyakla Yaşam Derneği’nin gerçekleştirdiği etkinliğe katılan Sağlık Bakanı Gülle, “Çölyak,‘farkında olursanız, bilinçli olursanız hasta olamayacağınız yani uzak durabileceğiniz bir hastalıktır ama eğer bilinçli olunmazsa, tanı konulmazsa, farkındalık yaratılmazsa çocuklarımızın, gençlerimizin gelişmesinin engellenebileceği ve topluma ve aileye çok büyük sorunlar getirebilen bir hastalıktır” dedi

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bir sindirim sistemi hastalığı olan çölyak konusunda farkındalığı artırmayı amaçlayan yürüyüş, Azbom Bakery ana sponsorluğunda düzenlendi.

GÜLLÜELLİ

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Emine Güllüelli dernek yetkililerini çalışmaları nedeniyle kutlayarak başladığı konuşmasında, çölyak ile ilgili bilgi verdi.

Güllüelli, çölyakın tanı konduktan sonra hastalık olmaktan çıkarak bir yaşam biçimi haline geldiğini söyledi.

Güllüelli, bir ay önce başlattıkları ve ülke genelinde 5 bin çocuğu kapsayan Çölyak Taraması çalışmalarının da başarıyla devam ettiğini de ekledi.

YORGOZLU

Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Sema Yorgozlu ise etkinlikte yaptığı konuşmada, Dünya Çölyak Günü nedeniyle ülkede ilk kez böyle bir etkinlik düzenlemenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Yorgozlu, başta Sağlık Bakanı Ahmet Gülle olmak üzere etkinliğe katkı yapan herkese teşekkür etti.

Etkinlikte Kıbrıs Türk Pediatri Kurumu ve Kıbrıs Türk Diyetisyenler Birliği desteği ile kurulan danışma masasında ise katılımcılara çölyak hastalığı ve glutensiz beslenme konusunda bilgiler verildi.

Konuşmaların ardından, Gönendere Halk Dansları ekibi gösteri sundu, Gancelli Sevgi Atölyesi tarafından da katılımcılara yönelik seramik etkinliği gerçekleştirildi.