İstanbul'da babaannesi ile birlikte alışverişten dönen 12 yaşındaki kız, çöp kamyonun altında kaldı. Çevredeki vatandaşların yardımı ile kamyonun altından çıkartılan kız çocuğu, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre kaza, Zeytinburnu Modabağ 6. Sokak'ta meydana geldi. Sokağa giren çöp kamyonu önce bir iş yerinin tabelasına çarptı. Bunun üzerine duran kamyondan inen şoför, iş yeri sahibine telefon numarasını vererek gerekli masraflarının karşılanacağını söyledi. Ardından tekrar kamyona binen sürücü, hareket etmesi ile birlikte babaannesi ile birlikte market alışverişinden dönen 12 yaşındaki Evra Şahin'e çarptı. Sürücü, çevredeki vatandaşların bağırmaları üzerine aracı durdurarak aşağıya indi. Bu sırada küçük kızın yardımına koşan esnaflar, Evra Şahin'in arka tekerin altında kaldığını fark etti. Esnaflar tarafından kamyonun altından çıkartılan kızın hayatını kaybettiği belirlendi. Evra Şahin'in öldüğünü gören sürücü ise iddialara göre gözyaşlarına boğuldu.

ÇEVREDEKİLER SÜRÜCÜYE SALDIRDI

Kazanın ardından çevredeki bazı vatandaşların şoföre saldırdığı, şoförü vatandaşların elinden bazı esnafların kurtardığı öğrenildi. Kaza öncesinde kamyonun tabelasına çarptığı iş yeri sahibi Cumhur Aktaş, "Kamyon benim tabelama çarptı. Sürücü arabayı durdurup aşağıya indi. Bana bütün masraflarımın karşılanacağını söyledi. Zannediyorum bu sırada babaanne ile çocuk kamyonun önünden geçmeye çalışıyordu. Ancak sürücü onları fark etmedi ve hareket etti. Sonra olay meydana geldi. Sanırım şoförün aklında hala tabela vardı" dedi.

Kazaya tanık olan çevre esnaflarından Mehmet Asi, "İş yerimin kapısında oturuyordum. Çöp kamyonu iş yerinin tabelasına çarpınca durdu. Sürücü daha sonra aşağıya inerek gidip iş yeri sahibi ile konuştu. Sonra geldi ve arabaya binip hareket etti. Çocukla kadın o sırada durduğu için kamyonun önünden geçmeye çalışıyordu. Hareket etmesi ve çocuğu çarpması aynı anda oldu. Sonra koşup çocuğu çıkardık ama yaşamını yitirmişti" ifadelerini kullandı.

Görgü tanıklarından Tamer Uçar da, "Şoför kadınla çocuğu fark etmedi. Araç hareket edince kadın kendini ve çocuğu savuruyor. Kamyon çarpar çarpmaz durdu ve sürücü aşağıya indi. Ağlamaya başladı. O da şoktaydı. Burada ona saldırdılar. Vatandaşın elinden zorla kurtardık" şeklinde konuştu.