Lefkoşa’da Küçük Kaymaklı’da 31 Ekim Cuma günü, Kimyasal olduğu düşünülen bir maddenin çöp arabası tarafından preslenmesi esnasında patlaması sonucu belediye çalışanı Ercan Aka yaralandı

Ercan Aka’nın yüzü ve vücudu yer yer yandı. Gözü geçici hasar gören Aka’nın hayati tehlikesi bulunmuyor

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, BRT’ye yaptığı açıklamada olayla ilgili bilgi verdi.

Çöpteki maddenin aynı zamanda yanıcı da olduğunu kaydeden Harmancı, polise bilgi verdiklerini, olay yerinden emare toplandığını ve Devlet Laboratuarına verildiğini anlattı.

Harmancı “Umarım yarın daha net bir sonuç alabiliriz” dedi.

Harmancı “Arkadaşımızın hayati bir tehlikesi yok. Sevindiğimiz yanlardan biri gözünde bir hasar da yok. Hastahane doktorlarının bize verdiği bilgiye göre iyileşmesi olacak. Elimizden ne gelirse arkadaşımızın tekrar sağlığına kavuşabilmesi için yapacağız” dedi.

Harmancı, yaşanan olayın toplumun da Lefkoşalıların da çöpe atacakları materyaller konusunda bilinçlendirilmesi gerektiğini gösterdiğini vurguladı.

Harmancı, “Herhangi bir kimyasalı insanların evinde bulundurması çok normal bir şey değil bunu çöpe atmak başka birinin hayatını riske atmak anlamını taşıyor. Bu tarz malzemeleri elinde bulunduranlar bize ayrıca bilgi vermesi gerekiyor” dedi.

İş güvenliği ve kıyafet konusunda bir açılım getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Harmancı, 250-300 işçiye kıyafet için ihaleye çıkacaklarını kaydetti

Harmancı “Bu tarz iş kazaları ülkemizde çok sık yaşanıyor. Bunda iki tane ihmal var bir tanesi maalesef çöpe atanın ihmali var ikincisi de Belediye’nin yıllardır süren ekonomik dar boğazı nedeni ie alınamayan kıyafetler. Biz önce güvenlik diyoruz ama bunları en kısa zamanda alacağız” dedi.

Harmancı, çöpe atılanlara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak “bu konularda tüm Lefkoşa’a bilinçlendirici bir kampanya başlatmamız gerekecek” şeklinde konuştu.

cop_variline_atilan_kimyasal_madde_patladi_h38283.jpg

LTB Belediye Meclis Üyesi Sonuç Koyuncu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada:

Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanı Ercan Aka, Cuma günü sabah saatlerinde Küçük Kaymaklı bölgesinde çöpe bir vatandaş tarafından atılan kimyasal bir maddenin çöp arabası tarafından preslenmesi esnasında sıvının patlaması neticesinde yüzü ve vücudu ne yazık ki bu hale geldiğini kaydetti.Gözünü kaybetme riskinin, bugün yapılan kontrollerin ardından kalmadığını aktaran Koyuncu, Bu olayın aydınlatılması ve sebeb olanların bulunması adına üzerlerine düşeni yapacaklarını ve bu süreçte kendisinin yanında ailesi olarak olacaklarını söyledi. Sonuç Koyuncu Aka'ya Allah'da acil şifalar diledi.