Erdoğan Öztürk’ün Gönyeli’deki evinde arama yapılan aramada ele geçirilen iki gram bonzai ele geçirildi. Öztürk’ün uyuşturucuyu Erdoğan Karakaya’dan aldığını itiraf etmesi üzerine Karakaya’nın evine yapılan aramada uyuşturucuyu kullanan Ümit Alkaya ile satan Karakaya tutuklandı. Karakaya’nın da uyuşturucuyu Ahmet Uğur Gülseven’den aldığı ortaya çıktı

Evrim KAMALI

Gönyeli bölgesinde geçtiğimiz gün yapılan uyuşturucu operasyonlarında tutuklanan zanlılar Erdoğan Öztürk, Erdoğan Karakaya, Ümit Alkaya ve Ahmet Uğur Gülseven tutukluluk süresi talebi ile dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğünde Görevli Polis memuru Mehmet Sevinç olayla ilgili bulguları aktardı. Sevinç, önceki gün zanlı Erdoğan Öztürk’ün Gönyeli bölgesindeki evinde arama yaptıklarını 2 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ile içerisinde uyuşturucu olan 14 adet sigara izmariti bulduklarını söyledi. Sevinç, zanlı Öztürk’ün ifadesinde uyuşturucu maddeyi zanlı Erdoğan Karakaya’dan aldığını itiraf etmesi üzerine zanlı Karakaya’nın evine arama yapmak için gittiklerini, o esnada zanlının evde bulunan Ümit Alkaya’nın polisi görünce kaçmaya çalıştığını ve makul kuvvet kullanarak tutukladıklarını belirtti. Sevinç, Karakaya’nın evinde yaptıkları aramada ise iki boş uyuşturucu paketi ve 3 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu bulduklarını açıkladı. Zanlı Alkaya’nın uyuşturucu maddeyi zanlı Karakaya’dan aldığını itiraf ettiğini kaydeden Sevinç, zanlı Karakaya’nın ise uyuşturucu maddeyi 3 Temmuz tarihinde zanlı Ahmet Uğur Gülseven’den 150 TL karşılığında aldığını söylediğini belirtti. Sevinç, ifade üzerine gözaltına alınan zanlı Gülseven’in ise uyuşturucu maddeyi aldığı şahsın ismini polis söylediğini ancak söz konusu şahsın henüz yakalanmadığını ifade etti. Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler, aranan şahıslar olduğunu belirten Sevinç, ayrıca alınan emarelerin analiz için devlet kimya laboratuarına gönderildiğini, sonuçların beklendiğini söyledi. Sevinç, soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı Erdoğan Öztürk, uyuşturucu bağımlısı olduğunu, tedavi gördüğünü ifade ederek, senelerce tedavi gördüğünü ancak sonuç alamadığını söyledi. Zanlı uyuşturucu belasından kurtulmak istediğini dile getirdi.

Zanlı Ümit Alkaya ise uyuşturucu maddeyi kendi kullanımı için aldığını, kimseye vermediğini amacının kimseye zarar vermek olmadığını söyledi ve polisin talep ettiği üç günlük tutukluluk süresine itiraz etti.