Raif Doğru

Gönyeli’de, 2012 yılında Alkın Coşkun’un ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında yargı süreci 2 yıl sonra tamamlandı. Meydana gelen olayda tartıştığı Alkın Coşkun’u darp edip yere atan Erhan Saraç hapis cezasını tamamlayıp tahliye olurken, aynı olayda Coşkun’un başının üzerinden aracı ile geçip ölümüne neden olan Kezban Yönlüer’e sadece bir yıl hapislik cezası verildi.

Hayatını kaybeden Alkın Coşkun’un ailesi cezayı yetersiz bularak ‘şok’ geçirdi.

Gözyaşlarına boğulan ve tepki gösteren aileyi sakinleştirmek de polise düştü.

Dünkü duruşmayı Coşkun’un ve  Yönlüer’in ailesi ile yakınlarından oluşan bir kalabalık izledi. Polis, olası bir aile kavgasına karşı geniş güvenlik önlemleri aldı.

Sanık Yönlüer hakkında verilecek cezayı açıklamak üzere dün yeniden oturum gerçekleştiren ve Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyeti, sanığı 5.dava seyrüsefer olmadan araç kullanma ve 6.dava sigortasız araç kullanma suçlarından da mahkûm ettiğini açıkladı.

Kazalar bitmiyor

Yargılandığı 6 davanın tümünden suçlu bulunarak mahkûm edilen sanık hakkında hapis kararı veren heyet, kararda sanık Yönlüer’in tedbirsiz ve dikkatsiz sürüş yaptığı için Alkın Coşkun’un ölümüne sebep olduğunu vurguladı. 

Kararı okuyan Başkan Peri Hakkı, son günlerde sürücülerin trafik kurallarını ihlal etmesinden dolayı ölümle sonuçlanan kazalarda artış olduğunu, birçok ailenin acı çektiğini belirtti.

Hakkı, bu tür suçlardan yargılanan sanıklar hakkında ceza takdir ederken, ölümle sonuçlanan kazalarda olguların titizlikle incelenmesi, sürücünün katkısının detaylı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Hakkı, “ Ülke halkını acıya boğan kazaların oranında bir türlü azalma olmadığı gözlemlenmektedir” ifadesini kullanarak, bu tür vakalarda sanıklara caydırıcı ceza verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Hakkı, huzurundaki olayda meydana gelen kazanın sıklıkla rastlanılan bir kaza olmadığını, olay günü basit bir nedenden dolayı Erhan Saraç ile Alkın Coşkun’un kavga ettiğini, o esna yere düşen Alkın Coşkun’un başının üzerinden aracı ile geçen sanığın tedbirsiz ve dikkatsizliği sonucu ölüme neden olduğunu belirti. Hakkı, sanığı oy birliği ile bir yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Aile tepki gösterdi

Kararın ardından Alkın Coşkun’un yakınları gözyaşlarına boğuldu. Kararı adaletsizlik olarak değerlendiren Coşkun’un ailesini polis sakinleştirdi. 

Sanık Yönlüer geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine konulmak için polis otosuna götürülürken, Coşkun’un ailesi, “Senin asıl cezan vicdan azabın olacak” diye bağırdı.