Züleyha Karaman

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun,  mensubu olduğu Cumhuriyetçi Türk Partisi’ni (CTP), Türkiye kökenli seçmenlere karşı ayrımcılık yapmakla suçladı.

HALKIN SESİ’ne yaptığı açıklamada, “Oy isterken eşitlik var ama göreve gelirken farklı düşünülüyor” diyen Coşkun, parti içinde ayrıştırıcı zihniyette olanlara bedelini ödettireceğini söyledi.

Coşkun, CTP’nin Türkiye kökenli seçmenlerden oy isterken eşit davrandığını, ancak bu insanlar parti yönetiminde göreve talip olduğunda ayrıştırıcı olduğunu ve seçilmemesi yönünde çaba harcadığını öne sürdü.

14 Haziran Pazar günü yapılan CTP Olağanüstü kongresinde oluşan parti meclisine Türkiye kökenli adaylarının seçtirilmemesi için çalışanlar olduğunu savunan Suphu Coşkun,  “bu yönde somut göstereceğiniz bir durum var mı” sorusu üzerine, “Her şey göz önünde görülüyor. Gündüz kava edenler akşam da beraber oy hırsızlığına çıkanlardır” dedi.

“BEDELİNİ ÖDETTİRECEĞİM”

Coşkun, “Parti Meclisi’nde bir tane TC kökenlinin olmaması beni ciddi şekilde rahatsız etmiştir. Ancak parti meclisi böyle oldu diye partiden ayrılmayacağım. Demokratik bir şekilde parti içinde ve parti dışında mücadelemi sürdüreceğim. Bu yanlış düşünceye sahip olan insanlara da, günü geldiğinde bedelini ödettireceğim. Ayrıştırıcı olanların elbet bir gün hesap vereceği gün olacak, biz de o gün hesabını soracağız” diye konuştu.

Türkiye kökenli seçmenin oyunun çok rahat istendiğini ama bu insanların parti yönetiminde görev almasının istenmediğini dile getirerek tepki gösteren Suphi Coşkun, partisinden ayrılmayacağını, doğruları ve yanlışları kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğini söyledi. Coşkun, “Oy isterken eşitlik var ama göreve gelirken farklı düşünülüyor” dedi.

BOYKOT

Coşkun, tepki olarak yeni oluşan, CTP Parti Meclisi’nin dün akşam yapılan ilk toplantısına katılmadı.

Coşkun,  “Parti Meclisi’ne katılmıyorum, bir beklentim yok. Hesap veremeyecek bir adam değilim. Belediye Başkanlığı görevim var, hiç kimseye, minnetle ve el öperek bir yerlere gelmedim. Neticede CTP’nin adayıyım ama bileğimin gücü ile Suphi Coşkun olarak oy aldım. O pis zihniyetli insanları partiden kovacağım, ben partide kalıcıyım” diye konuştu.

Suphi Coşkun, “Mehmet Ali Talat’ın yeniden CTP’nin başına geçmesini nasıl yorumluyorsunuz?” sorusu üzerine, “Önceden iyi yorumluyordum ama çıkan sonuçlardan dolayı bugün hiç iyi yorumlamıyorum” ifadesini kullandı.