Akıncı, aralıksız sürdürdüğü belde ziyaretleri çerçevesinde dün (7 Aralık Pazar) Gönendere, Pınarlı ve Ulukışla köylerini ziyaret ederek yurttaşlarla bir araya geldi.

Köy kahve ve kulüplerindeki vatandaşlarla sohbet ederek neden aday olduğunu anlatan Akıncı, özellikle Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşleriyle ilgili soruları da yanıtladı.

10 yıl önce kaçırılan fırsatın şimdi doğal gazla yakalanabileceğine işaret eden Mustafa Akıncı, “yola çıkmamın bir nedeni de Kıbrıs Türkünün bu fırsatı kaybetmemesi içindir” diye konuştu.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, “Uzun vadeli düşünmek gerek”  diyerek çözüm fırsatının kaçırılması ve Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs’ın denizlerindeki doğal gaza tek başına sahip çıkmasına olanak tanınması halinde çözümün daha zor olacağına işaret etti.

Her iki tarafın karşılıklı yararını gözetecek bir anlaşma sağlandığı takdirde bunu bozmanın zor olacağını da vurgulayan Akıncı, “halk beni bu göreve layık görürse böyle bir çözüm için var gücümle çalışacağım” dedi.