Yoğun katılım ve büyük coşkunun yaşandığı gecede bütün parti örgütleri yer aldı. Gecede CTP-BG’nin 44 yıllık tarihini anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı, konuşmaların ardından 44. yıl pastası kesildi. Hidden Garden’da düzenlenen 44. yıl etkinliğine Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Kutlay Erk, Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın, Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Güney Kıbrıs’tan bazı siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda parti üyesi ile sempatizan katılım gösterdi. “Heyecanlıyız İlk Günkü Gibi” konseptiyle düzenlenen resepsiyonda Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu, Genel Sekreter Kutlay Erk ve Gençlik Örgütü Başkanı Ongun Talat konuşma gerçekleştirdi.

YORGANCIOĞLU: CTP İLKLERİN PARTİSİ

CTP’nin 44. yıl resepsiyonunda konuşma gerçekleştiren Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG’nin ilklerin partisi olduğunu vurguladı. CTP’nin bugünkü siyasi partiler arasında kurulmuş ilk parti olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, CTP’nin hangi zorluklardan geçerek bugünlere geldiğini herkesin hatırladığını kaydetti. Işıklar kasten kesildiği için karanlıkta yapılan mitingler, yasaklanan eylemler, tabanca zoruyla geri çektirilen adaylıkların CTP’nin geçtiği zorlu yollar olduğunu belirten Başbakan Yorgancıoğlu, bu günleri unutmadıklarına değindi. CTP’nin her zaman ilklere imza atan bir parti olduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, ilk kadın cumhurbaşkanının da partilerinden çıkacağını kaydetti.

ERK: ÇOK ZOR ZAMANLAR GEÇİRDİK, YIKILMADIK

Katılımcılara seslenen Genel Sekreter Kutlay Erk de parti olarak çok zor zamanlar geçirdiklerini ancak asla yılmadıklarını kaydetti. 44 yıldır Kıbrıs Türk halkının güvencesi olduklarını belirten Erk, gelecek 44 yıllara ilerlemek için ilk günkü gibi azimli ve heyecanlı olduklarını ifade etti. Kıbrıs Türk halkı için hedefleri bulunduğuna dikkat çeken Erk, ekonomide sürdürülebilir bir yapı, Kıbrıs sorununu çözmek ve kendi coğrafyasını yöneten bir halk olmak istediklerini söyledi. Kıbrıs adasında sürdürülebilir bir barışı gerçekleştirebilmek için daha fazla özgürlük, daha fazla insan hakları vurgusuna önem verdiklerini kaydeden Erk, “Kıbrıs’ta makus talihimizi kırmak için cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmamız lazım. Biz CTP’liler olarak bu adaya barışı getirmeyi ödev bildik ve bu ödevimizi yerine getireceğiz” dedi.

TALAT: İLK GÜNKÜ GİBİ MÜCADELEYE DEVAM

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat ise yaptığı konuşmada ilk günkü gibi verdikleri mücadeleyi devam ettirmeleri gerektiğini söyledi. İlk günün heyecanını, birlikteliğini yaşadıklarını dile getiren Talat, CTP’nin ilk günkü gibi Kıbrıslı Türklerin en büyük umudu olmaya devam ettiğini belirtti. Talat, emeğin yanında, halkların kardeşliğine, dil, din, ırk farklılığı gözetmeden Kıbrıs’ı yeniden kurmak, Kıbrıslıları dünyayla bütünleştirmek istediklerini anlattı. Daha güçlü mali yapıya kavuşup talimat almadan kendi kendini yönetme anlayışına sahip bir devlet yapısına kavuşmanın en büyük hedefleri olduğuna dikkat çeken Ongun Talat, topluma kaybettirilen yılların sona ermesi ve Kıbrıs’ta federal bir çözüme ulaşılması için Derviş Eroğlu’nun gitme zamanının geldiğini vurguladı. Siyasetin temiz yüzü Sibel Siber’in Cumhurbaşkanı olabilmesi için sonuna kadar çalışacaklarını ifade eden Talat, ülkenin geleceği için, yeni ufuklar için Siber’in bu makama gelmesi gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardından etkinlik, 44. Yıl pastasının kesilmesi ve aile fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.