CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Konsey toplantısında Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu milletvekilleri ve birçok Avrupa ülkesinden yeşil ve ekolojist siyasetçi, aktivist ve akademisyen yer aldı. 

DÜNYADAKİ GELİŞMELER ELE ALINDI

Armağan Candan temasları sırasında Almanya Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Avrupa Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Monica Frassoni, Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eşsözcüsü Sevil Turan ile görüşmeler gerçekleştirdi. Konsey toplantısı çerçevesinde Avrupa ve dünyadaki yeşil politikalar ve iklim değişikliği yanında, başta Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri, Ukrayna sorunu, Doğu Akdeniz, Ortadoğu ve Arap dünyasında yaşananlar, Irak, Suriye ve IŞİD’e ilişkin birçok konuda paneller düzenlendi ve kararlar onaylandı.

RUM YEŞİLLER’İN TASARISI REDDEDİLDİ

Açıklamaya göre, Kıbrıs Rum Yeşiller Partisi tarafından Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon araştırmalarına ve son dönemde yaşanan krize ilişkin olarak Konsey’e sunulan ve Kıbrıs Türk tarafının haklarını gözetmeyen karar tasarısı ise Konsey tarafından uygun bulunmayarak reddedildi.