Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat ve beraberindeki heyet, hükümet kurma çalışmaları kapsamında Demokrat Parti Ulusal Güçler’i (DP-UG) ziyaret etti.

Görüşmede Talat’a, parti yetkili organlarının Başbakanlık görevine önerme kararı aldığı CTP-BG Milletvekili Ömer Soyer Kalyoncu, CTP-BG Genel Sekreteri Tufan Erhürman ile bazı MYK üyeleri eşlik ederken, DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a DP-UG Genel Sekreteri Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, DP-UG Milletvekili Fikri Ataoğlu ile bazı DP-UG’li yetkililer eşlik etti.

1435759891.jpg

TALAT

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, bunun bugünkü 3. görüşmeleri olduğunu,  görüşmelerin ilk turunu yaptıklarını, hem sohbet etme hem de kurulacak hükümetle ilgili görüş alış verişinde bulunduklarını belirtti.

DP-UG’nin halen CTP-BG ile hükümette olmak gibi bir özeliği olduğunu kaydeden Talat, dolayısıyla hükümetle ilgili olarak daha somut konuşmaların mümkün olacağını düşündüğünü dile getirdi.

Talat, esas olarak yarından sonra bir araya gelip daha ayrıntılı şekilde CTP-BG’nin öngörülerini, DP-UG’nin yaklaşımlarını değerlendirip, yeni hükümeti kurup kuramayacaklarına karar vermek gibi bir hedefleri olduğunu, bugünkü görüşmenin nabız yoklamak olacağını belirtti.

Talat, metin üzerinden daha ayrıntılı tartışarak anlayışlarını ne kadar yakılaştırabileceklerine ilerleyen günlerde muhtemelen de yarından sonra bir araya gelebilirlerse konuşacaklarını ifade etti.

1435759888.jpg

DENKTAŞ

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş da Kalyoncu’ya üstleneceği yeni görevinde başarılar dileyerek, sorunlu bir dönemde olunduğunu ama sorunların aşılabileceğini kaydetti.

Bugün birbirlerini yoklayacaklarını belirten Denktaş, hem kendilerinin hem de CTP-BG’nin hazırladığı bir hükümet programı taslağı olduğunu, ne yapılıp ne yapılamayacağını göreceklerini dile getirdi.

Hükümette olsalar veya olmasalar doğru olan siyasetin ve politikaların ardında durmaya devam edeceklerini kaydeden Denktaş, “Bir birimizi tanıyan insanlarız dolayısıyla peşrev bizde çok uzun sürmez diye düşünüyorum ama ayrıntılar elbette uzun tartışmalar gerektirebilir” diye konuştu.

İki yıldır Özkan Yorgancıoğlu’nun başkanlığında CTP-BG ile koalisyonda bulunduklarını belirten Denktaş, Yorgancıoğlu’na birlikte çalıştıkları dönem içerisinde gösterdiği yakınlıktan dolayı teşekkür etti.

Şimdi bir başka ortamda olduklarını söyleyen Serdar Dentaş, “Görüşeceğiz konuşacağız ve size bilgi vereceğiz, bugün değil ama” dedi.

1435759889.jpg