Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili kadınlara dayanışma çağrısı yaparak, bu sefer son sözü kadınların söyleyeceğine inandığını belirtti.

19 Nisan seçiminin, çözüm isteyenlerle statükonun devamından yana olanlar arasında geçeceğini kaydeden Sorakın, “Sevgili kız kardeşim” başlıklı yazılı açıklamayla kadınlara seslendi.

Siber, “Bugün tarihi bir sorumluluk yüklü omuzlarımızda gelecek gailesiyle çıktığımız bu yolu aydınlatan cumhurbaşkanı adayımız Dr. Sibel Siber’in resmi başvurusunu gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Tarihimizde ilk kez kazanmaya bu kadar yakın bir kadın adayla özlemini duyduğumuz dünyayı yaratmaya bir adım daha yaklaştık” ifadelerini kullandı.

Siber’in sadece kadınların değil çocukların ve gelecek kuşakların önünü açacağını, Kıbrıs’ta yaşayan halklara yeni ufuklar çizeceğini, aldığı her görevi başarıyla yerine getireceğini ifade eden Sorakın, Siber’in bu nedenlerle seçilmesi gerektiğini kaydetti.

Siber, seçimin, “çözüm isteyenlerle statükonun devamından yana olanlar arasında geçeceğini” de ifade etti.