BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun sorunları görmezden gelerek sürekli pembe tablolar çizdiğini,  muhalefette iken karşı çıktığı politikaların şampiyonluğunu yaptığını” ileri sürdü.

CTP-BG/DP-UG Hükümeti’nin, ne seçim bildirgelerinde yazılanları ne de hükümet programında yer alanları uyguladığını savunan İzcan, “Revize edeceklerine dair halka söz verdikleri UBP ve AK Parti hükümetleri arasında imzalanan dayatma ekonomik paketi aynen uygulamaya devam etmektedirler” dedi. “Hükümet, kamu kuruluşlarının özelleştirilmesini engellme, göç yasasını değiştirme, sivilleşme, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele ile iglili adım atmadı” diyen İzcan, hükümet ortaklarını “statükonun savunuculuğunu yapmakla” suçladı.

“SOL DEĞERLERİ EROZYONA UĞRATIYOR”

CTP-BG’yi sol değerleri erezyona uğartmakla da suçlayan İzcan, “CTP-BG, sol değerlere ve ideolojiye inanan, demokratikleşme ve sivilleşme için mücadele veren, Kıbrıs’ta barış ve çözümü sağlamayı şiar edinen kesimlerin umutlarını sömürerek, varlığını sürdürmeye çalışmakatdır” iddiasında bulundu.