Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları göz önünde bulundurarak istifa eden CTP Gençlik Örgütü yöneticileri Parti Meclisinin de yeniden seçime gitmesini savunmuştu.

İstifa eden CTP Gençlik Başkanları dileklerini istifalarında şu sözlerle belirtmişti:

“Bizce partimizin önümüzdeki süreçte izlemesi gereken yol, Parti Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü almış olduğu sadece Genel Başkanlık seçimi gündemiyle Olağanüstü Kurultay yapılması kararının aksine, Genel Başkanlık ile birlikte Parti Meclisi seçiminin de gündemde olacağı bir Olağanüstü Kurultay toplanması olmalıdır. Bu, seçim sonuçlarının sorumluluğunun Parti Meclisi tarafından da kabul edilmesi ve özeleştiri yapılıp yeni dönemde değişimin önünü açması açısından elzemdir.”

Fakat istifaların ardından Parti Meclisi ile ilgili henüz bir karar çıkmaması sonucunda imza toplamaya başlayan CTP-BG Gençlik Örgütü öncülüğündeki delegeler, Kurultay gündemine Parti Meclisi’nin de seçime gitmesini eklemek istiyor.

İstifa dilekçelerinde bu imza kampanyası da şu şekilde belirtilmişti:

“Bizler CTP Gençlik Örgütü olarak 14 Haziran 2015 tarihindeki Olağanüstü Kurultay’ın Parti Meclisi üyeleri ve Genel Başkanlık seçimi gündemiyle toplanması çağrısını yapıyoruz. Bu bağlamda CTP tüzüğünün 35. Maddesinin A bendi gereğince Kurultay üyelerimizin beşte birinin imzalarının toplanması yönünde Genişletilmiş Gençlik Meclisi’miz bir karar üretmiş ve bu kararın uygulanması yönünde Gençlik Örgütü olarak çalışmaların hemen başlatılması yönünde bir irade ortaya koymuştur.”

Sosyal Medya’da bu imza kampanyasını duyuranların paylaşımları şöyle:

onur-001.jpg

bilge1-600x197.jpg(Ceren Özbil’in Havadis yazısından)

ceren.jpg