CTP Gençlik Örgütü yöneticileri Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısız sonuçlar sonrası istifa etme kararı aldı.

CTP Gençlik Örgütü dün akşam gerçekleştirdiği Genişletilmiş Gençlik Meclisi toplantısında partinin kurultay gündemini değerlendirdi.

CTP Gençlik Örgütü Başkanı Ongun Talat’ın yaptığı açıklamaya göre, başta CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı olarak Talat olmak üzere,  Gençlik Örgütü MYK üyeleri, Gençlik Meclisi üyeleri, Gazimağusa, Girne ve Lefkoşa İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri görevlerinden 28 Nisan tarihi itibarı ile istifa etti.

Talat açıklamasında, partinin içinden geçtiği süreci iyi okumak, sebep ve sonuçlarını iyi değerlendirmek ve ayakları yere basan bir şekilde tahlil edip gerekli dersleri çıkarmanın parti ve üyelerin en önemli görevi olduğunu kaydetti.

Talat, açıklamasında “Bizce partimizin önümüzdeki süreçte izlemesi gereken yol, Parti Meclisi’nin geçtiğimiz Pazartesi günü almış olduğu sadece Genel Başkanlık seçimi gündemiyle Olağanüstü Kurultay yapılması kararının aksine, Genel Başkanlık ile birlikte Parti Meclisi seçiminin de gündemde olacağı bir Olağanüstü Kurultay toplanmalı.” ifadelerini kullandı.

Talat, seçim sonuçlarının sorumluluğunun Parti Meclisi tarafından da kabul edilmesi ve özeleştiri yapılmasının yeni dönemde değişimin önünün açılması açısından elzem olduğunu kaydetti.

Talat açıklamasında seçim sonuçlarından en üst düzeyde Genel Başkan’ın siyasi sorumluluğu olduğunu kabul etmekle birlikte, ocak ve bucak örgütlerinden ilçe yönetimlerine, gençlik ve kadın örgütlerinden parti meclisi ve MYK’ya kadar tüm organların kendi özeleştirisini yapacağı bir sürecin başlatılması gerektiğini düşündüklerini belirtti.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“CTP Gençlik Örgütü yöneticileri olarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki başarısız sonuçlar sonrası kendi özeleştirimizi yapmış, üzerimize düşen sorumluluğu alma ve görevlerimizden istifa etme kararı almış bulunuyoruz.

Bu bağlamda başta CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı olarak ben olmak üzere, Gençlik Örgütü MYK üyelerimiz, Gençlik Meclisi üyelerimiz, Mağusa, Girne ve Lefkoşa İlçe Başkanları ve Yönetim Kurulu üyelerimiz görevlerimizden 28.4.2015 tarihi itibarı ile istifa etmiş bulunuyoruz.

Önümüzdeki hafta içerisinde istifa eden İlçe Yönetimlerimiz için Olağanüstü Kongre çağrılarımızı yapmaya başlayacak ve sürecin sonunda Olağanüstü Kurultayımızı yeni Genel Başkan ve Gençlik Meclisi üyelerinin seçilmesi gündemiyle en kısa sürede toplayacağız.

Partimizde özeleştiri ve sorumluluk alma kültürünün yeniden tesis edilmesi için istifa kararımızın öncü olmasını temenni eder, bugüne kadarki çalışmalarımızda bizlere destek olan tüm üye ve sempatizanlarımıza teşekkür ederiz.”

ongun-talat.jpg