Hükümetin göreve geldiği günden itibaren hükümet programına uymadığı gibi, verdiği sözleri de tutmadığını savunan Hüdaoğlu, birçok sektör eylem yaparken, birçok sendika ve örgütün de eylem uyarısı yaptığını, toplumun büyük çoğunluğunun ekonomik kriz yaşadığını, ülkeye genel anlamda bir kaosun yerleştiğini belirtti.

Çalışanlar ile üreticilerin hakları gasp edilirken, hükümetin müşavir ordusu yaratmaya, birkaç kişiye milyonlarca TL’lik avantaj sağlamaya devam ettiğini ileri süren Hüdaoğlu, “Yandaşlara bulunan kaynak ve yapılan kıyaklar sıra çalışana gelince ‘Bütçede Para Yok’ mazeretine dönüşürse, orada adaletten bahsedilemez” dedi.

TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, bu sabah özel bir televizyon kanalına konuk olarak gündemdeki konuları değerlendirerek, TDP’nin görüşlerini aktardı.

Suphi Hüdaoğlu, Hükümetin birçok konuda olduğu gibi Göç Yasası ve KTHY mağdurları konusunda da ‘ikiyüzlü’ bir tavır sergilediğini savundu.

Muhalefette olduğu dönemde çalışanlara destek veren CTP ile DP’nin, koltuğa oturunca aynen UBP gibi davrandığını belirten Hüdaoğlu, Meclis’te mağduriyetin giderilmesini sağlamak amacıyla TDP tarafından sunulan önerinin ivediliğine onay verildiğini, ancak arka planda Başbakan’ın olumsuz görüş belirttiğini iddia etti.

Hüdaoğlu, “Kurumlar devrediliyor, çalışanlar işsiz bırakılıyor, aileler mağdur ediliyor. Yaşananlar, özelleştirilme tehlikesi yaşayan diğer kurum çalışanlarını da olumsuz etkiliyor ve örselenmeye neden oluyor” dedi. Mağdur kişilerin haklarının geri verilmesi gerektiğini söyleyen Hüdaoğlu, Kıb-Tek, Telekomünikasyon Dairesi gibi kurumların da verilen sözler doğrultusunda biran önce özerkleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

“SİYASİLERE GÜVEN BU YÜZDEN AZALIYOR”

Muhalefette başka, hükümette başka davranılmasının siyasetçilere olan güven azalmasının en önemli etkenlerinden olduğuna işaret eden Hüdaoğlu,  “Siz muhalefette başka, hükümette başka davranırsanız, üstelik sol bir parti olarak bunları yaparsanız toplumda güven bunalımı yaşanması doğaldır” dedi.

“GSM ZAMMI KABUL EDİLEMEZ”

Hüdaoğlu, GSM operatörlerinin %10 zam kararının kabul edilemez olduğunu belirterek,  ‘GSM Telefon ücretleri düşecek’ söylemlerinde bulunan Hükümet yetkililerinin, fiyatların zamlanması konusunda gerekli iradeyi gösteremediğini söyledi.

Birçok Avrupa ülkesi ile Türkiye’de fiyatlar kademeli olarak düşerken, zaten en pahalı ücretlerin olduğu Kuzey Kıbrıs’ta daha da zamlandığını belirten Hüdaoğlu,  Hükümetin halktan yana değil, GSM

“UYUŞTURUCU CİDDİ TEHDİT”

Bir soru üzerine uyuşturucu konusuna da değinen Hüdaoğlu, uyuşturucu kullanım yaşının giderek düştüğünü, gençliğin tehdit altında olduğunu söyledi. Başbakanlık bünyesinde uyuşturucu ile ilgili kurulan Komisyonu olumlu bulduklarını kaydeden Hüdaoğlu, bu konuda yapılması gereken çok iş olduğunu, örneğin TDP Milletvekili Çakıcı’nın yıllardır dile getirdiği konuyla ilgili derslerin müfredata konmasının önemli adım olacağını ifade etti.

“TDP’NİN ŞU AN İÇİN HÜKÜMET GÜNDEMİ YOKTUR”

Mevcut hükümet yerine başka hükümetin kurulacağı yönünde iddialar olduğu ve TDP’nin bu konudaki görüşünün sorulması üzerine Hüdaoğlu, “TDP’nin şu an için hükümet gündemi yoktur” dedi. Hüdaoğlu, TDP olarak, toplum liderinin seçileceği Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemeye yönelik senaryolar ile planların parçası olmayacaklarını kaydetti.

“AKINCI’YA DESTEK”

Suphi Hüdaoğlu, 2015 Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde TDP olarak bağımsız aday Mustafa Akıncı’ya destek vereceklerini söyledi. Bu yöndeki kararın TDP Parti Meclisi’nde oybirliği ile alındığını anımsatan Hüdaoğlu, Akıncı’nın 4 maddelik çözüm odaklı siyaset, Türkiye ile sağlıklı ve kişilikli ilişki, tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı makamı ve toplumsal sorunlarda rehberlik edecek ve yol gösterecek bir Cumhurbaşkanlığı vizyonunu benimsediklerini kaydetti.

KIBRIS KONUSU

Kıbrıs Konusu’ndaki son gelişmeleri de değerlendiren Hüdaoğlu, Türkiye’nin bölgeye savaş gemisi göndermesi kadar, Anastasiades’in bunu gerekçe göstererek masadan kaçmasının yanlış olduğunu belirtti.

Hüdaoğlu, “Sorunlar diplomasi ile çözülür, savaş gemileri ile değil, ancak Anastasiades de doğal kaynakları Kıbrıs Türk toplumu ile nasıl paylaşacağını açıkça ortaya koymalı” dedi. Gelinen aşamada yapılması gereken ilk unsurun gerginliği dürecek adımların atılması olduğunu söyleyen Hüdaoğlu, Türkiye’nin Navtex’i uzatmayarak, Anastasiades’in de doğal gazı nasıl paylaşacağını açıklayarak masaya dönmesi gerektiğini kaydetti.