Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında mesaj yayınladı.

CTP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, CTP yayınladığı mesajda, Kıbrıs’ta varılacak iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı federasyonun ülke ve dünya barışına; liderlerin yürüttüğü müzakerelerin çözüm ile neticelenmesi durumunda da  uluslararası barışı katkı yapacağını belirtti.

Uluslararası barış ve dayanışmanın öneminin bugün daha fazla hissedildiği belirtilen  açıklamada, bunun; devam etmekte olan paylaşım savaşlarının açmış olduğu yara ve bıraktığı izler, nükleer tehditler, Kıbrıs’ın bölünmüşlüğü, Türkiye’de demokratik hayata ve özgürlüklere karşı girişilen darbe hareketinin yarattığı iç barışa dönük tehdit, Orta Doğu’da yaşanan ve yaşanmakta olan vahşet ve trajedinin, yakın coğrafyada tecrübe edilen iç ötekileştirmeler ve birçok ülkede faşizmin yok ettiği değerlerin bilinciyle daha yakından anlaşıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Bölgede artan silahlanmanın savaşlar yaratmasına karşı ve barış mücadelesinin yükseltmesinin bilincinde olunduğu belirtildi.

Bu kapsamda barış, özgürlük, demokrasi ve uluslararası dayanışma için 1 Eylül saat 19:00’da ara bölgede Dayanışma Evi önünde etkinlik düzenleneceği duyuruldu.