Cumhuriyetçi Türk Partisi adına milletvekili ve Dış İlişkiler Sekreteri Armağan Candan, Dünya İlerici İttifakı Parlamenter Konferansı’na katıldı. 4-5 Aralık 2014 tarihlerinde Portekiz’in başkenti Lizbon’da düzenlenen toplantı Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokrat Grubu’nun işbirliğinde ve Portekiz Sosyalist Partisi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Konferansın açış konuşmalarını Avrupa Sosyalistleri Partisi PES’in Başkanı Sergei Stanichev, Alman Sosyal Demokrat Partisi’nin Başkanı Sigmar Gabriel ve Portekiz Sosyalist Partisi Lideri ve Lizbon Belediye Başkanı Antonio Costa yaptı. Armağan Candan konferans sırasında yaptığı temaslarda Kıbrıs sorunu ve Doğu Akdeniz’deki son gelişmelere ilişkin olarak muhataplarını bilgilendirdi, CTP’nin görüşlerini anlattı ve Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin kaldığı yerden gecikmeksizin başlamasının önemini vurguladı.

CTP’nin kurucu üyesi olduğu Dünya İlerici İttifakı, yetmiş ülkeden, yüzden fazla sol ve ilerici partinin katılımıyla demokrasi, cinsiyet eşitliği, adalet, dayanışma, insan haklarının geliştirilmesi, barış, iklim değişikliğiyle mücadele ve küreselleşmenin sosyal yönünün güçlendirilmesi için çalışıyor. İlerici İttifak ağına dahil olan siyasi partiler ayrıca partilerin yapısı ve organizasyonu, seçimlerin yönetilmesi, seçim kampanyaları ve küresel politikaların geliştirilmesinde bilgi paylaşımında bulunuyor.