Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü ile EDON’un ortaklaşa yürüttüğü “Birleşik Kıbrıs – Reunite Cyprus” projesi kapsamında bir grup Kıbrıslı Türk ve Rum genç bir hafta süresince birbirinin evinde kaldı, aileleriyle birlikte sosyal paylaşımda bulundu. 

CTP’den verilen bilgiye göre, 4 Kıbrıslı Türk ve 4 Kıbrıslı Rum genç, birlikte hellim ve zivaniya yaptı, adanın dört bir yanında kendilerine verilen görevleri yerine getirdi.

CTP Gençlik Örgütü Proje Sorumlusu Simge Okburan, konuyla ilgili açıklamasında, gençlerin barış sürecinde katalizör rolü üstleneceği bilinciyle bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Proje hakkında bilgi veren Okburan, “Bunca yıldır birbirlerinden ayrı yaşamış, aynı mahalleyi paylaşmamış, aynı sokakta oyun oynamamış gençlerin barış sürecinde ne kadar önemli rol oynayacağı bilinciyle bu projeyi hayata geçirdik. Gençleri bir araya getirerek aslında yaşamlarımızın, sorunlarımızın, hayatlarımızın ne kadar ortak olduğunu birbirimize gösterdik” dedi.

1472820388.jpg

Proje başlamadan önce gençlere görevler verildiğini, bu görevlerin; “ortak işçi mücadelesi ve kayıp şahısları” içeren görevler olduğunu belirten Okburan, gençlerin birer hafta birbirlerini evlerinde ağırladıklarını kaydetti.

Okburan, “Bizler ortak bir yaşamı ortak bir kültürü paylaşmamıza rağmen çok uzun zamandır bir arada yaşamanın farkındalığına erişememiş iki toplumun genç bireyleriyiz. Ortak acıları yaşamış toplumların barışı yapacak cesareti olduğuna inanıyoruz” dedi.

Simge Okburan, barışı gerçekleştirmek için toplumların birbirini anlaması, birbirleriyle ortak diyalog geliştirmesi ve birbirlerine karşı ortak kültüre sahip olması gerekliliğine işaret etti.

1472820408.jpg