CTP Gençlik Örgütü, dağ gibi büyüyen uyuşturucu sorununun çözümünün kapsamlı eğitim ve rehabilitasyondan geçtiğini, medya mensuplarının ise bu konularda hassasiyet gösterip gençlerin isimlerini veya fotoğraflarını paylaşırken daha hassas davranıp genç suçluların yeniden topluma kazandırılmasına katkıda bulunmalarını talep etti.

CTP Gençlik Örgütü, yazılı açıklamasında, genç suçlu sayısının gittikçe arttığı ülkemizde özellikle gençler arasında durmadan artan uyuşturucu kullanımının bu suçların büyük bir kısmını oluşturduğunu belirterek, bu gibi suçları aşabilmenin belki de tek yönteminin eğitimli ve bilinçli gençler yetiştirmekten geçtiğini kaydetti.

Bireyleri okul çağının ilk yıllarında uyuşturucuya karşı bilinçlendirilmekle birlikte uyuşturucunun acı sonlarını da öğretmek gerektiğini belirten CTP Gençlik Örgütü , “Böylelikle birçok insanı uyuşturucudan uzak tutup böyle bir suç işleme olasılığını da ciddi şekilde azaltacağımız inancındayız” dedi.

Ayrıca uyuşturucu suçundan itham edilip hüküm giyen gençlerin yaşları göz önünde bulundurulduğunda cezalandırılmak yerine ıslah edilip topluma yeniden kazandırılması gerektiğini de dile getiren CTP Gençlik Örgütü, gençleri sanıklaştırmanın ve özellikle hapsetmenin, onların topluma yeniden katılmasına yardım etme çabalarına zarar verdiğini söyledi.

Kısa süre önce yürürlüğe giren “Uyuşturucu Madde Bağımlıları Ve Kullanıcıları Hakkında Denetimli Serbestlik Yasası”nın, uyuşturucu suçundan hüküm giymiş genç bireylerin eğitilip rehabilite edilmesi noktasında yetersiz kaldığını ifade eden CTP Gençlik Örgütü, “toplumda suç ve suçluluk konusu ele alındığında eğer konu genç suçluluğu ise bir perspektif veya mantalite değişikliğine gidilmelidir çünkü amaç bir şekilde suça itilmiş̧ gençlerin yargılanıp cezalandırılması değil, genci suça iten sebepler araştırılarak genci rehabilite etmek ve korumak olmalıdır.

Gençleri bu noktada yetişkinlerden ayırıp yeniden eğitilmelerinin mümkün olduğunu da kanıksamamız gerekmektedir” dedi.

CTP Gençlik Örgütü, bu sorunun bir başka boyutunun ise bu suçtan hem hüküm giyen hem de itham edilen gençlerin medyada isimlerinin açıkça yazılması ve bu gençlerin bir nevi fişlenmesi olduğunu belirterek, bu suça bir şekilde karışmış gençlerin toplum huzurunda ifşa edilmelerinin rehabilitasyonun ve yeniden topluma kazandırılıp yararlı bireyler olmalarının önünde ciddi bir engel olarak durduğunu kaydetti.

CTP Gençlik Örgütü, Medya Etik Kurulu tarafından ilan edilen Gazetecilik Meslek İlkeleri’nin 4. Maddesini de hatırlattı.