CTP Gençlik Örgütü, son dönemde yaşanan gelişmelerde duruşunu koruduğu ve Kıbrıs Türk genliğine sahip çıktığı için Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nu (KTFF) ziyaret ederek başkan Hasan Sertoğlu’na destek belirtti. Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat ve beraberindeki örgüt yöneticileri bu sabah federasyon başkanı Hasan Sertoğlu ile görüşerek sürece dair görüşlerini paylaştı.  

CTP Gençlik Örgütü Genel Başkanı Ongun Talat, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Kıbrıs’ın kuzeyinde açmaya çalıştığı ofise karşı Federasyonun sergilediği dik duruş ve Kıbrıs Türk Futbolcularının haklarını sonuna kadar savunduğunu için teşekkür ederek sözlerine başladı. Talat, “Bu olayda sadece CTP Gençlik Örgütü’nün değil Kıbrıslı Türk gençlik organizasyonlarının tamamının KTFF’ye destek olması gerekiyor. Gençlik bu konudaki baskılarını artırmalıdır. Biz sadece kendi kitlemiz adına değil bütün Kıbrıslı Türk gençleri adına buradayız” dedi. Talat, siyaseti bu işe karıştırmadıklarını, sağcısı-solcusu ile birlikte hareke ederek toplum çıkarlarını korumak amaçlı siyasi bir duruş için çağrıda bulundu. Talat, “CTP Gençlik Örgütü olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin açmaya çalıştığı Gençlik Koordinasyon Ofisi’ne ne kadar karşıysak, alt komitelerde çalışması süren bu tip yasa tasarılarına da o kadar karşıyız. Bize dayatılmaya çalışılan bu tür kararlara geçmişte olduğu gibi bugün de direnmeye devam edeceğiz” dedi.

SERTOĞLU: DAHA FAZLA DESTEĞE İHTİYACIMIZ OLACAK

“KTFF Yönetim Kurulu olarak siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakıp hareket etmeliyiz. Olaylara KTFF penceresinden bakmalıyız” diyen federasyon başkanı Hasan Sertoğlu da özellikle son yaşanan olayda siyasilerin farklı düşüncesi olsa da halkın kendilerinin yanında olduğunu vurguladı. Rumların dışarda her şeyi kabul ettiklerini ancak adaya döndüklerinde kilisenin baskısı ile kabul ettikleri ve imzaladıkları her şeyden vazgeçtiklerini hatırlatan Sertoğlu, “Biz Rumların peşinden koşturma derdinde değiliz, yaptığımız onların peşinden koşturmak değil. Biz sadece hakkımızı arıyoruz. FIFA bizimle ilgili süreci bitirmeden dava açamayız. Eğer FIFA bizimle ilgili süreci aleyhimize bitirirse o zaman Spor Tahkim Mahkemesi’nde (CAS) dava açma hakkımız doğar. Biz bu süreci sonuna kadar zorlayacağız” dedi. Parti, Başbakan ve Gençlik Örgütü olarak her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Sertoğlu, bu kişilere her platformda teşekkür ettiklerini belirtti. Sertoğlu, “Önümüzdeki günlerde, üzerimizdeki baskıların artacağı zamanlarda daha da fazla desteğe ihtiyacımız olacak, bu konuda sizlere güveniyoruz” dedi. Bakanlar Kurulu’ndan geçirilmeye çalışılan yasanın çok tehlikeli olduğunu kaydeden Sertoğlu, bunun önüne geçilmesi gerektiğini, yurtdışından gelecek herhangi bir STÖ’nün adamızda kurulma ve mal edinme hakkına sahip olmasının bizim STÖ’lerimizin sonunu getireceğini söyledi. Bu hafta sonu yapılacak bütün maçların seyirciye bedava oynanacağını söyleyen Sertoğlu, “Halkımızı kendi takımlarımıza ve futbolumuza sahip çıkmaya çağırıyoruz. İlerleyen günlerde basın toplantısı yapıp bu projeyi halkımıza duyuracağız” dedi.