Rahme Çiftçioğlu

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman Türk Ajansı-Kıbrıs’ı (TAK) ziyaret etti.

Erhürman’a TAK ziyaretinde CTP Milletvekilleri Fazilet Özdenefe, Armağan Candan ve Ahmet Gülle eşlik etti.

Tufan Erhürman ve CTP’li vekiller, önce TAK personelini ziyaret etti. Ardından da TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı ve TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor ile görüştü.

ERHÜRMAN: “TAK’IN SIKINTILARLA BOĞUŞMASI, MİSYONUNU, İŞLEVİNİ TAM OLARAK YERİNE GETİREMEMESİ BİZİ ÜZER”

CTP Genel Başkanı Erhürman, yaptığı konuşmada, kurumun sorunlarını birinci ağızdan dinlemenin kendileri için önemli olduğunu kaydetti.

“Medya, iletişim günümüzün en önemli meselelerinden biri” diyen Erhürman, “TAK da ülkemizin bu konundaki merkezi, gözbebeği kurumu. Özellikle tarafsız yayına çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde TAK’ın sıkıntılarla boğuşması, misyonunu, işlevini tam olarak yerine getirememesi bizi üzer” dedi.

Var olan sıkıntıların bir kısmını bildiklerini de kaydeden Erhürman, “Hiçbir zaman birinci ağızdan dinlemedikçe tam olmaz. Bu ziyaret sadece nezaket ziyareti olarak kalmayacak. TAK’a elimizden gelen katkıyı gerek Meclis’te gerek diğer alanlarda yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

AKKOR: “DIŞINDAKİLER AJANSIN SORUNLARINI YETERİNCE FARKINDA DEĞİL.”

TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor,  TAK’ın sorunlarını bire bir anlatmanın kendileri için de önemli olduğunu kaydederek, “Aslında TAK’ın dışındakiler, Ajans’ın sorunlarının yeterince farkında değil. Son yaşadığımız terfi sıkıntısında bunu net olarak gördük” dedi.

Ajans’ın birçok sorunu olduğunu dile getiren Akkor, personel yetersizliği nedeniyle haber takibinde sıkıntı yaşandığına işaret etti, “Bunları aşmak için yetkili bakanlığın bize taaddüdü var. Umarım yakın zamanda terfiler gerçekleşir ve istihdamların önü açılır, TAK’ın kadrosunu genişletebiliriz” diye konuştu.

Emin Akkor, teknik konularda ve bina konusunda da sıkıntılar yaşandığını söyleyerek, “Geçmişten kalan, her gelen yönetimin bir şekilde aşmaya çalıştığı ama çok da ilerleyemediğimiz bazı sıkıntılarımız var. Umarım bunları aşar ve daha iyi noktaya geliriz” şeklinde konuştu.

TAK Yönetim Kurulu Başkanı Akkor, TAK’ta objektif habercilik yapma konusunda ciddi hassasiyet gösterildiğini de vurguladı.

SAYGILI: “ALANA ÇIKACAK, HABERİ YAPACAK KİŞİ SAYISI YETERSİZ. BU BİZİ DE ÜZÜYOR”

TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, TAK’ın 43 yıllık geçmişi olduğunu ifade ederek, personelin görevini özveriyle yerine getirdiğini söyledi.

Kurumda ciddi personel eksikliği olduğunu kaydeden Saygılı, “Buna bir de bazı kurumlara görevlendirme eklendiğinde, istenen arkadaşlarımız gittiği zaman daha da zor zamanlar yaşamaya başladık” dedi.

Neriman Saygılı, server, yeni alarm sistemi, parke ve telefon hattı gibi eksikliklerin TAK’ın bağlı bulunduğu Başbakan Yardımcılığı ve Maliye Bakanlığı’nın, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın katkısıyla giderildiğini belirterek,“Acil çözülmesi gereken sorun personel eksikliği ve terfiler” şeklinde konuştu.

Bu konuda uzun süredir sorun yaşandığını anımsatan Saygılı, “Alana çıkacak, haberi yapacak kişi sayısının yetersiz olması bizi de üzüyor” dedi.

Neriman Saygılı, tüm kurum ve kuruluşlara eşit mesafede olduklarını da vurgulayarak, “Devletin yayın organıyız, tarafsızız, belgeye dayalı haberciliğe önem veriyoruz. Kurumumuza da aynı oranda değer verilmesini bekliyoruz ki daha iyi yerlere gelebilelim” şeklinde konuştu.

Saygılı, ziyaretten dolayı Erhürman’a ve CTP’li vekillere teşekkür ederek, gerek Meclis’te gerek komitelerde, gerekse diğer alanlarda TAK’a destek verilmesinden memnun olacaklarını kaydetti.

1491821668.jpg

1491821682.jpg

1491821694.jpg