Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, belediyeyi keyfi bir şekilde yönetmeye devam ediyor. Yıllardır edindiği alışkanlık sonucu Belediye Meclisi’nde sağladığı çoğunluk nedeni ile muhalefeti hiçe saymış ve Müdürü ile birlikte her türlü kararı yasalara uysa da uymasa da alarak yoluna devam etmektedir.

Son Belediye Meclis toplantısında istediği kararları çıkartamayan Özçınar öfkelenerek kimseye de bir şey söylemeden toplantıyı terk etmiştir. CTP Belediye Meclis Üyeleri olarak Sayın Özçınar’a çok defa yönelttiğimiz sözlü ve yazılı sorulara doğru dürüst bir yanıt alamadık. Gündem yaptığı konularda hiçbir bilgi vermeden bizlerden onay almayı bekleyen Özçınar, bu defa gerekli desteği bulamadı ve istediği kararları geçiremedi.

2014 yılı sonuna yaklaşmamıza rağmen bugüne kadar yapılan gelir ve gider hesaplarına hiçbir şekilde ulaşamadık. 2014 yılı Portakal Festivali ile ilgili yapılan harcamaların ne olduğu ortada yok. İhaleler ile ilgili keyfilik sürüyor. Asfaltlama ihalesi durdu. Yağmur suyu drenaj ihalesi durdu. Osmanlı Evi Restorasyon ihalesi durdu. Bu ihaleler ile ilgili sözleşmeler bizlerden gizleniyor. Müteahhitler mi sözleşmeye uymadı, Belediye mi uymadı, belli değil. Şimdi yeni ihale açacağına, bu konularda istediği projeyi istediği müteahhide gayrı yasal bir şekilde vermek istiyor. Yani İhale Tüzüğüne aykırı olarak hareket etmek istiyor.

2014 Yerel Seçim harcamalarını da belediyeye yüklettiği yönünde ciddi şüpheler olduğu herkes tarafından konuşuluyor. 2013’te 48 TL’ye aldığı çöp bidonlarını halkımıza iki misli fiyata su faturalarına yansıtıyor. Belediyenin alışverişlerini partizanca yaptığı ve Güzelyurt halkının parasını beş-on partiyle dağıttığı açıkça görülmektedir. Yaklaşık 900 kalem piyasaya borcu bulunan Güzelyurt Belediyesi’nin ciddi bir ödeme zorluğu içerisine gireceği tahmin edilmektedir. Edindiğimiz bilgiye göre bazı çalışanlar sigortasız olarak ve bazı yöneticilerin özel işlerinde çalıştırılmaktadır.

Bizleri görmezden gelen ve keyfi yönetimini sürdürmeye çalışan Sayın Özçınar ve Müdürünü yasalara uygun davranmaya çağırıyoruz. Güzelyurt halkının parasını doğru zamanda, doğru yerde ve doğru bir şekilde kullanmaya davet ediyoruz.

Hesap verebilir, yasal, şeffaf bir uygulama istiyoruz. Amacımız kuru muhalefet etmek değil, Güzelyurt ve köyleri halkına hizmet etmektir. Bu konuda CTP Güzelyurt Belediye Meclis Üyeleri olarak Sayıştayı, Başsavcıyı ve İçişleri Yerel Yönetimler Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz.

CTP Güzelyurt Belediye Meclis Üyeleri

Uğur Saygılı, Zühre Civa, Cemal Kaş, Aliye Gilanlıoğulları, Veleddin Taşkent