CTP Kadın Örgütü, güven artırıcı önlemlerin iki toplumlu, iki bölgeli ve federal bir Kıbrıs hedefi için ne kadar önemli ve yapıcı olduğunun bilincinde olduğunu kaydetti.

CTP Kadın Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada, Federal Kıbrıs umudunun sadece müzakere masasında teknik heyetler tarafından gerçekleşemeyeceği, yıllar boyunca sınırlı, önyargılı iletişim halinde olan toplumların iletişim ve paylaşım araçlarının yardımıyla ancak bu umudu gerçeğe dönüştürebileceğinin bilincinde olunduğu da vurgulandı.

“Dileğimiz, Derinya Kapısı’nın açılması ile ilgili çalışmaların gelinen aşamada en ivedi şekilde tamamlanması ve hâlâ açılması beklenen Aplıç Kapısı için de aynı ivedilikte çalışmaların devam etmesidir” ifadelerine yer verilen açıklamada, psikolojik engellerin kalkabilmesi için, önce fiziki engellerin ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“Barış insanlar tarafından paylaşım ve iletişim yolu ile üretilebilecek bir kültürdür. Bu kültürün oluşmasında olumlu sonuç yaratacak tüm çalışma ve çabaları CTP Kadın Örgütü olarak destekler ve ülkemizin bir an önce Birleşik Federal Kıbrıs çatısı altında barış içerisinde yaşadığı günlere erişmesini ümit ederiz.”

UNDP dün, Derinya sınır kapısına giden yolun iyileştirilmesi için bir şirketle ihale sözleşmesinin imzalandığını duyurmuştu.