Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü Girne İlçesi, 10. Olağan Kongresi dün gerçekleştirdi ve Başkanlık görevine Evren Bağlarbaşı getirildi.

CTP’den yapılan açıklama göre, Girne İlçe binasında düzenlenen kongreye CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, bölge milletvekilleri ve çok sayıda kadın sempatizan katıldı.

Kadın Örgütü Girne İlçe Kongresi, demokrasi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı ve ardından divan oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe, Divan Sekreterliği’ne Emine Yüksel ve Burçin Bal seçildi.

ERHÜRMAN: “DAYANIP DİRENME GEREKEN BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman yaptığı konuşmada parti olarak zorluklara karşı dayanıp direnmeleri gereken bir dönemden geçtiklerini belirtti.

Özellikle Kıbrıs sorununda hareketli günlere girildiğini dile getiren Erhürman, kurulduğu günden bu yana Kıbrıs’ta federal bir çözümün en büyük destekçisi olan CTP’ye karşı saldırıların arttığını ifade etti. Çözüm karşıtı çevrelerin bu saldırılarına karşı dayanacak ve direnecek güçte olduklarını vurgulayan Erhürman, daha güzel bir Kıbrıs’ın yaratılmasında kadınların öncü rol üstleneceğini söyledi.

KALYONCU: “KADIN ÖRGÜTÜ’NÜN SORUMLULUKLARI BÜYÜK”

CTP Kadın Örgütü Girne İlçe Başkanlığı görevini Evren Bağlarbaşı’na devreden eski başkan Özay Kalyoncu yaptığı konuşmada, hem partinin hem de Kadın Örgütü’nün ilerleyen günlerde sorumluluklarının artacağına değindi.

CTP’nin toplumun en dinamik gücü olduğunu dile getiren Kalyoncu, Kadın Örgütü olarak da bu sorumlulukların bilinciyle hareket ettiklerini söyledi. Kadınların erkeklerle her alanda eşit olabilmeleri için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kalyoncu, CTP hükümetleri döneminde kadınlar için çok olumlu adımlar atıldığını da kaydetti.

1450618324.jpg

EMİNAĞA: “SİYASETİ KADINLAR GÜZELLEŞTİRECEK”

CTP Kadın Örgütü Girne İlçesi’nin 10. Olağan Kongresi’ne katılarak konuşma gerçekleştiren Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, son dönemde siyasetin çok kirlendiğini ve bu kirli siyaseti kadınların güzelleştireceğini belirtti.

Siyasi hareketler içerisinde kadınların çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Eminağa, kadınların siyasette erkeklerle eşit olmaktan ziyade siyasetin içinde sivilleşme, demokratikleşme ve siyasette kaliteyi artırma gibi konularda kadın duruşuyla çok daha fazla katkı sağlayabileceklerine inandığını vurguladı.

SORAKIN: “İNSAN ODAKLI SİYASETTE KADINLARIMIZIN YERİ ÇOK ÖNEMLİ”

CTP Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın, CTP’nin hep insan odaklı siyaset ürettiğini ve bunda kadınların da çok büyük pay sahibi olduğunu dile getirdi. Sosyal devletin oluşması için sosyal dayanışmayı desteklediklerini ve ülkedeki diğer kadın örgütleriyle de işbirliği içerisinde olduklarını anlatan Sorakın, bu örgütlerle dayanışma ve mücadelelerini sürdüreceklerini kaydetti.

Sorakın, CTP Kadın Örgütü’nün en önemli görevlerinden birisinin de kadınlar arasında çözüm ve barış arasındaki isteği en üst noktaya taşımak olduğunu söyledi.

BAĞLARBAŞI: “PLANLADIĞIMIZ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Kadın Örgütü Girne İlçesi 10. Olağan Kurultayı’nda konuşmaların ardından yeni başkan ve yönetim kurulu üyelerinin tanıtımı gerçekleşti. Tanıtımın sona ermesinin ardından Kalyoncu’dan görevi devralan yeni başkan Evren Bağlarbaşı da kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

CTP’nin hükümette olduğu her dönemde kadınlara yönelik ciddi açılımlar gerçekleştirdiğinin altını çizen Bağlarbaşı, bunun en büyük örneklerinin ise Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi’nin kurulması ve yeni kadın sığınma evinin projesinin başlaması olduğunu ifade etti.

Bu icraatlarla CTP’nin farkını ortaya koyduğunu kaydeden Bağlarbaşı, etnik köken ayrımcılığını engelleyen, uyuşturucuyla mücadele edebilecek ve turizme katkı yapabilecek projelerle yeni dönemde en iyi şekilde çalışacaklarını belirtti.

Kadın Örgütü Girne İlçesi Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan Evren Bağlarbaşı, Yönetim Kurulu Üyeleri Engin Karaman, Yıldan Karabetça, Betül Erdendoğ, Evrim Eminağa, Ayça Soygür Çıralı, Gönül Candanal, Ayşenur Talat, Fazilet Avukat, Hatice Coşaner…