CTP'den yapılan açıklamaya göre, “Kadınlar barış istiyor” sloganıyla Dome Otel’de gerçekleştirilen etkinliğe AKEL’in kadın örgütü POGO’dan ve adanın dört bir tarafından kadınlar katıldı. Yapılan konuşmalarda barışın önemi vurgulanırken, birlikte yaşamın güzelliklerine değinildi. Gece boyunca şarkılar söyleyen, dans eden kadınlara yapılan çekiliş ile de hatıra dağıtıldı.

BAĞLARBAŞI: “EVLERİMİZDEN ÇIKIP MÜCADELEYİ YÜKSELTMELİYİZ”

CTP Kadın Örgütü’nün tüm ilçelerden katılım sağladığı yemekli etkinlikte konuşan Kadın Örgütü Girne İlçesi Başkanı Evren Bağlarbaşı, kadın dayanışmasının barış sürecindeki önemine ve birleşik Kıbrıs için dayanışmasının yükseltilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bağlarbaşı, “Kadınlar olarak hem toplum içinde hem de siyasi arenada mücadelemize devam ediyoruz. Başarının tek yolu kadın dayanışmasından geçiyor. Yönetime geldiğimiz günden itibaren kadın dayanışmasını ve kadın temsiliyetini artırmaya çalıştık. Son tüzük çalışmasında yüzde 40’lık cinsiyet kotasını geçirdik. Bu bize şunu kanıtladı; biz kadınlar birlikte olduktan sonra yapamayacağımız şey, veremeyeceğimiz mücadele yok. Bundan sonra yapmamız gereken evlerimizden çıkıp bu mücadeleyi yükseltmektir” dedi.

GİRNE’YE ÇOCUK ODASI

Kadınların her alanda temsiliyetinin artırılması için CTP Girne İlçesi olarak çalışma yürüttüklerini aktaran Bağlarbaşı, kadınların çocuklarını nereye bırakacaklarını düşünmemeleri için Girne İlçe binasına çocuk odası yapma hazırlığında olduklarını kaydetti.

UBP-DP hükümetinin yasalara aykırı icraatlar yaptığını savuınan Bağlarbaşı, Bakanlar Kurulu’nun Meclis’i yok sayarak kanun gücünde kararnamelerle ülkeye yönetmeye çalıştığını öne sürdü. Bağlarbaşı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hükümet yasa dışı işler yapıyor. Tabii ne oluyor mahkeme koridorlarında gezmek zorunda kalıyorlar. CTP ile UBP’nin farkı yoktur diyenlere bunları hatırlatın. Kıbrıs sorunu konusunda heyecanlıyız. Evet artık barış işitiyoruz, artık bölünmüş bir adada yaşamak istemiyoruz, artık kadın dayanışmasını birleşik federal bir Kıbrıs’ta yürütmek istiyoruz.”

LOİZİDOU: “BİRLEŞİK KIBRIS İSTİYORUZ”

POGO Limasol Başkanı Valentina Loizidou ise yaptığı konuşmada, birlikte olmaktan çok mutlu olduklarını, bu tür organizasyonları artırmak gerektiğini belirtti. Loizidou şöyle konuştu:

“Limasol İlçesi olarak sizinle olmaktan çok mutluyuz. Umuyorum ki bu çok uzun süreli bir arkadaşlığın başlangıcı olacak. İlk ve tek buluşma olmayacak. Sizinkilere biz, bizimkilere siz katılmaya devem edeceğiz, eminim. Ancak sadece konuk olduğumuz etkinliklerde değil, birleşik Kıbrıs’ta da birlikte yapacağımız etkinliklerde buluşmak istiyoruz. Ülkemiz küçük, ama çocuklarını güzel bir geleceğe taşıyacak kadar büyük bir ülke. Bizi konuk ettiğiniz için teşekkür ederiz. Sizleri de Limasol'a bekliyoruz.”