Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Kadın Örgütü, Mülteci Hakları Derneği’nin başlatmış olduğu mültecilere yardım kampanyasına destek çağrısı yaptı.

CTP Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın, yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan şiddetin devam ettiğini belirterek, şiddetin, ölümün, işkencenin, insanı insan olduğundan utandıracak uygulamaların nedeninin daha çok para, daha çok petrol, daha çok toprak için olduğunu söyledi.

Uygulanan bu politikaların yaşanmaz kıldığı coğrafyaların insanlarının ölüm kokan topraklarını, yaşayabilmek umuduyla terk etmek, çocuğunu yaşatabilmek için ise ölümü dahi göze almak zorunda kaldığını anımsatan Sorakın, dünyanın gerekli dayanışmayı gösteremediği mülteci sorununun, zulüm, savaş ve işkenceden dolayı yaşanmaz hale gelen ülkelerinden kaçan ailelerin dramlarıyla gün geçtikçe daha kötü bir hal aldığını kaydetti.

Sorakın, “ Biz Kıbrıslılar iyi bilmekteyiz ki hiçbir göç keyiften yaşanmaz. Bizler, savaşın çirkin yüzünü çok iyi bilen bir halkız. Ülkemizde yaşanan savaştan dolayı göçler ve travmalar yaşanmıştır. Geride yetimler, öksüzler ve kin ile nefret kalmıştır. Hiçbir şey bir insanın yaşam hakkını korumaktan daha anlamlı olamaz. Sorumluluğumuz, insanları yaşamaya davet etmektir” dedi.